nieuws

BMZ biedt accu recycling

Fietsen 4607

BMZ biedt accu recycling
BMZ, leverancier van fietsaccu’s, biedt in alle EU-landen een retour- en recyclingservice aan voor lithium ion accu’s. Beeld BMZ Group

BMZ, leverancier van fietsaccu’s, biedt in alle EU-landen een retour- en recyclingservice aan voor lithium ion accu’s. “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten van het begin tot het eind gebruik kunnen maken van onze services,” zegt Sven Bauer, CEO BMZ Group.

Accu recycling service biedt BMZ vanaf de start bij de constructie van de accu’s, de hardware en software, kwaliteitscontrole van de afzonderlijke cellen, en dus ook inname van accu’s. Daarnaast heeft BMZ ook leenaccu’s en een service voor vervangende onderdelen.

Accu retour service

De recycling service en accu retour service kunnen klanten benaderen via telefoon en per e-mail. Om accu’s te retourneren kan men bellen met: BMZ Central Service telefoon 06188/9956-9833 of e-mail cs.ebike@bmz-group.comIn Nederland worden fietsaccu’s ingezameld via Stibat. Ruim 2.000 fietsdealers hebben zich bij Stibat aangesloten.

Hoe gaat de retourzending in zijn werk?

Voor het verwijderproces moet de accu aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  1. Het moet gaan om defecte accu volgens de BAM-richtlijn: SV 376 ADR. Is de accu in een ongedefinieerde staat, dan is inzameling via BMZ niet mogelijk.
  2. De beschrijving van de accu moet worden bijgevoegd als beeldmateriaal (foto). Specificeer hiermee of de accu geproduceerd is door BMZ of door een andere acculeverancier. Het beeldmateriaal moet aan de accu worden bevestigd.
  3. Voltooi de beoordeling volgens de BAM-richtlijn en stuur alles op naar BMZ Central Service.
  4. De accu moet zijn verpakt in een verpakking die voldoet aan de richtlijnen voor verpakking gevaarlijke goederen.
  5. Kosten: de gevaarlijke goederen-verpakking is gratis. De transportkosten binnen Duitsland bedragen € 30,-. De verwijderingsbijdrage is € 5,- per kilogram.
  6. BMZ neemt ook accu’s van andere leveranciers in tegen meerprijs. De verpakking kost dan € 15,-, transportkosten € 60,- en de verwijderingsbijdrage is € 10,- per kilogram.

Meer nieuws: BMZ bereikt 300% stijging in Frankrijk

Vergeleken met 2016, heeft BMZ Group een stijging in de verkopen van accu’s in Frankrijk genoteerd van 300%. Deze enorme stijging komt vooral doordat stevig is ingezet op vergroting van het marktaandeel van lithium-ion accu’s voor applicaties. BMZ France bedient hiermee Franse leveranciers en legt de contacten tussen hen en batterijcellen leveranciers in Duitsland. De BMZ-accu’s worden met name afgezet in de e-bike industrie, energieopslag, en draagbare apparatuur.

Nieuw trainingsaanbod BMZ Training Academy

In januari 2018 start BMZ Training Academy weer met diverse trainingen voor e-bike specialisten. Op het hoofdkwartier in het Duitse Karlstein laten specialisten zien hoe de BMZ Drive System als ‘open systeem oplossing’ in zijn werk gaat. De trainingen zijn in het Duits.

Aanvullend op de kennismaking met alle BMZ Drive Systems wordt een overzicht gegeven van alle componenten, inclusief motor, display, en lithium-ion accu. Een expert van Batteryuniversity GmbH zal de constructie en het functioneren van de li-ion accu uitleggen. De specialisten van BMZ geven toelichting op de speciale behandeling (opslag, vervoer) van li-ion accu’s. Ook de garantieprocedure en de klachtenafhandeling komen aan bod. In het praktische deel van de training gaan de deelnemers aan de slag met de BMZ service tools en gaan ze de riem in de Brose-motor van het BMZ Drive System vervangen.

Trainingsdata BMZ Training Academy

Reageer op dit artikel