nieuws

6 fietsen krijgen GIO erkenning op Dutch Design Week

Fietsen 2026

Tijdens de vorige week gehouden Dutch Design Week in Eindhoven werden de producten met een erkenning ‘Goed Industrieel Ontwerp 2017’ tentoongesteld. In totaal kregen 6 fietsen een GIO-keurmerk voor innovatief ontwerp.

6 fietsen krijgen GIO erkenning op Dutch Design Week
Sparta’s R5Te is een elektrische toerfiets waarvan de motor en de vijf versnellingen zijn geïntegreerd in het achterwiel. Deze sportieve fiets is voorzien van hydraulische schijfremmen en heeft een rubberen riem in plaats van een ketting. De uitneembare accu is half geïntegreerd in het frame van de fiets.

Het gaat om de volgende 6 fietsen:

  • KOGA F3 6.0
  • KOGA Colmaro Allroad
  • Sparta R5Te
  • Sparta M8Ti
  • Batavus Fonk
  • Gazelle CityGo C3
  • Gazelle Cityzen C8+HMB

Organisator Designlink benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp, kortweg GIO, het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap.

Reageer op dit artikel