nieuws

Keola heeft ambitieuze groeiplannen wereldwijd

Fietsen 1484

De Nederlandse e-bikefabrikant Keola breidt zijn dealernetwerk binnen én buiten de landsgrenzen de komende jaren in rap tempo uit. Directeur Victor Weng verwacht aan het einde van 2018 samen te werken met 400 dealers in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Keola heeft ambitieuze groeiplannen wereldwijd
De introductie van het e-bikemerk VanDijck moet de ambitieuze mondiale groeiplannen van Keola bewerkstelligen. Foto Keola

De introductie van het e-bikemerk voor het midden en hogere segment VanDijck moet deze groei bewerkstelligen. Met VanDijck biedt Keola samen met partner E-Wheels Studio een nieuw premium merk elektrische fietsen met een typisch Nederlands design.

Binnen 5 jaar mondiale speler

Keola-eigenaar Victor Weng: “VanDijck is nog maar het begin.” Hij werkt met zijn team vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort aan een grotere missie: binnen 5 jaar moet Keola uitgroeien tot een mondiale speler die de wereld ‘ver-e-biket’. “We denken aan China, Amerika, het Verenigd Koninkrijk, VS, Australië, en de rest van Europa. In China testen we momenteel een experience center, waar mensen het fietsen op een e-bike kunnen ervaren. Het begin is er,” aldus Weng.

Wendbare organisatie

De Nederlandse fietsenfabrikant met Chinese wortels heeft inmiddels ruim 50 dealers in de Benelux die VanDijck gaan voeren. En met goed bezochte dealershows in het hoofdkantoor van Keola en België zijn de vooruitzichten veelbelovend. De eerste vertegenwoordigers en dealers zijn aangesloten in Denemarken en Duitsland. Voor het einde van het jaar verwacht Keola-directeur Victor Weng het dealernetwerk uitgebreid te hebben naar 150 bedrijven, om in 2018 door te groeien naar 400 tot 500 dealers in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Focus op midden- en hogere segment

“We timmeren hard aan de weg met focus op de vakhandel in het midden- en hogere segment,” zegt Weng. “Daar verwachten we een stevige groei. We zijn snel, flexibel en productgericht. Zo kunnen we nieuwe producten in korte tijd goed vermarkten.”

Moderne aandrijfsystemen

De nieuwe VanDijck-modellen zijn nog voor het einde van dit jaar overal in de Benelux verkrijgbaar in de betere fietswinkels die zich aansluiten als dealer. De e-bikes hebben een Hollands design. Een brede range aandrijfsystemen is in de VanDijck-range vertegenwoordigd. Dat geldt ook voor de innovatieve systemen waarover de e-bikes van Keola beschikken, zoals het smart bikesysteem, automatisch schakelen en het beltdrivesysteem, waardoor kettingspannen nooit meer nodig is. Alle modellen worden geassembleerd in de Keola-fabriek in Kruisland.

Online marketing support

Keola biedt zijn dealers online support. Weng: “We ondersteunen onze dealers met een goede en snelle aftersalesservice. Bovendien bieden we veel online marketing support. Ook heel belangrijk: we zijn ons zeer bewust van de bescherming van de marges van onze dealers.” Keola heeft een flagshipstore in Amersfoort en een experience center in Etten Leur.

Reageer op dit artikel