nieuws

Interessante seminars Cargo Bike Expo

Fietsen 648

Interessante seminars Cargo Bike Expo
Op het innovatieplein stond onder andere de Urban Arrow Tender met actieve coolbox, daarnaast werd de servicefiets gepresenteerd. Foto's Urban Arrow

Bakfietsspecialist Urban Arrow organiseerde de eerste Cargo Bike Expo op 12 en 13 november 2017 in Amsterdam. Het waren leerzame dagen met interessante sprekers, nieuwe producten op het innovatieplein, ondernemers aan het woord en veel fietsen om te testen. Gezellig ook, met goede catering vanuit de bakfiets.

Walther Ploos van Amstel opende op 12 november de Cargo Bike Expo. Hij is lector aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en expert op het gebied van stedelijke logistiek. “Ruimte is in de stedelijke gebieden het grootste probleem. Die moet anders worden ingedeeld, met meer ruimte voor voetgangers en fietsers en minder voor auto’s.” Onderzoek laat zien dat 1 op de 5 auto’s in de stad inmiddels een vrachtvoertuig is vanwege de explosieve groei in e-commerce. Oplossingen hiervoor moeten worden gezocht in bundeling en kleinere voertuigen. Voor de 1e eerste oplossing is communicatietechnologie (IoT) onmisbaar, voor het 2e biedt bijvoorbeeld Urban Arrow prima oplossingen met zijn cargo bikes.

Seminars lease en service

Na Ploos liet zijn collega Susanne Balm nog meer onderzoek zien naar stadslogistiek en met name de inzet van LEVV’s (Lichte Elektrische VrachtVoertuigen). Daarna vertelde Peter Storm van Friesland Lease over de mogelijkheden van all in lease. Hierbij wordt de klant volledig verzorgd met pechhulp en regulier onderhoud. Zeker voor zakelijk ingezette elektrische 2- en 3-wielers is dit belangrijk. Als ondernemer lijdt je immers inkomstenderving als je je bedrijfsvoertuig niet kunt gebruiken.

Full service voor zakelijke klant

Nick Hielckert van elektrische mobiliteitsketen JUIZZ (opent binnenkort zijn 6e winkel in Breda en 1 op de Amsterdamse Zuidas) vertelde de aanwezigen over het JUIZZ Full Service Plan. “De zakelijke klant vereist een andere werk- en denkwijze dan de particuliere klant. En van onze belangrijkste leerpunten op het gebied van de zakelijke klant is dat je proactief onderhoud moet doen. Anders loopt je altijd achter de feiten aan, en zakelijke klanten hebben hun ‘fiets’ gewoon nodig.”

In december leest u meer over de seminars in Tweewieler en op tweewieler.nl.

Onderstaande video geeft een impressie van de Cargo Bike Expo.

Foto's

Reageer op dit artikel