nieuws

Dutch ID private label van Dynamo Retail Group

Fietsen 3261

Dutch ID private label van Dynamo Retail Group
Het e-bike merk Dutch ID is per 1 november 2017 private label voor Bike Totaal en Profile ‘de fietsspecialist’ van Dynamo Retail Group. Foto Optima Cycles

Optima Cycles gaat met het elektrische fietsen merk Dutch ID per 1 november 2017 een exclusieve samenwerking aan met de formulewinkels Bike Totaal en Profile ‘de fietsspecialist’ van de Dynamo Retail Group. Optima Cycles maakt hiermee een strategische keuze die inspeelt op ontwikkelingen in de markt.

Met deze stap kan Dutch ID verder groeien en haar positie in de groeiende markt van e-bikes sneller uitbouwen. Deze exclusiviteit en nauwe samenwerking met de formule dealers van Dynamo Retail Group biedt ook veel voordelen in het verder uitbreiden en ontwikkelen van het modellen pallet van Dutch ID. Optima Cycles betreurt het moeten opzeggen van, een deel, van haar huidige dealers en spreekt haar waardering uit voor hun inspanningen voor Dutch ID het afgelopen jaar. Enthousiaste Dutch ID-dealers die momenteel niet aangesloten zijn bij Dynamo Retail Group, zijn vanzelfsprekend van harte uitgenodigd om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken tijdens een oriënterend gesprek.

Eigen merk Optima Cycles

Optima Cycles produceert in Beverwijk haar eigen merken Dutch ID, Simple Bikes en FirstBIKE en in opdracht van Urban Arrow elektrische bakfietsen. In 2016 is een nieuwe moderne fabriek gebouwd die voorbereid is op verdere groei van de eigen merken en productie in opdracht van derden. Als grootste winkelketen in de tweewielerbranche verzorgt Dynamo Retail Group een uitgebreid dienstenpakket voor bijna 800 winkels in Nederland, België en Duitsland met de formules Bike Totaal, Profile ‘de fietsspecialist’, Fietswereld en Dynamo Retail Service. Door de krachten te bundelen en zo als een collectief te opereren, is Dynamo Retail Group in staat om grote voordelen te behalen voor de fietsretailer. Optima Cycles kijkt uit naar de samenwerking met de Bike Totaal en Profile dealers van de Dynamo Retail Group en ziet de toekomst van Dutch ID zeer positief in.

Herintroductie private label

Maarten de Vos, Algemeen directeur Dynamo Retail Group zegt het volgende; “Vanuit onze ondernemers kwam in 2016 de vraag naar een herintroductie van een private label. Samen met de ondernemerscommissies hebben wij diverse mogelijkheden onderzocht, waaronder samenwerkingsmogelijkheden op exclusieve basis in plaats van zelf een private label (her)ontwikkelen. Wij zijn zeer verheugd dat de gesprekken met contractleverancier Dutch ID ertoe hebben geleid dat Dutch ID heeft besloten om de samenwerking naar een hoger plan te tillen en exclusief met Dynamo Retail Group te gaan samenwerken. Dutch ID is een merk wat vakmanschap en kwaliteit uitstraalt en daarmee perfect aansluit bij de formules Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’.”

Ambitieuze groeiplannen

Marco Schilder, managing director Optima Cycles,reageert ook enthousiast en zegt: “Dutch ID heeft de ambitie om te groeien en daar hoort een ambitieus netwerk bij. Wij hebben dit netwerk gevonden in de Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ dealers. In 2016 is Dutch ID onder de vlag van Optima Cycles gekomen en is een start gemaakt met de opbouw van een nieuw dealernetwerk. De strategische keuze nu voor de exclusieve samenwerking met de Dynamo Retail Group en de formule winkels Bike Totaal en Profile, past naadloos op onze strategie en helpt onze ambitie de komende jaren te verwezenlijken. Samen zien wij deze strategische stap als een perfect antwoord op de ontwikkelingen in de markt. Door de nauwe samenwerking kunnen we het producten offensief van Dutch ID de komende jaren nog beter afstemmen op de vraag uit de markt en de sales en marketing activiteiten efficiënter uitvoeren.”

Reageer op dit artikel