nieuws

Bikkel Bikes start met private label e-bikes

Fietsen 2366

Fietsfabrikant Bikkel Bikes uit Nederweert is van start gegaan met de verkoop van private label e-bikes. Vooralsnog gaat het om twee modellen met een voorwielmotor. Als dit succesvol is, zullen ook e-bikes met middenmotor toegevoegd worden.

Bikkel Bikes start met private label e-bikes
Met de private label fietsen kan een dealer zich profileren met een eigen merk dat niet op internet te vinden is. Foto NieuwsFiets

De verkoop, distributie en promotie van de private label fietsen zullen door Bikkel Bikes zelf ter hand genomen worden en lopen niet via Louis Verwimp. De normale collectie van Bikkel Bikes loopt wel via de groothandel. “Dat we deze stap maken, komt niet zomaar uit de lucht vallen”, zegt directeur Henk Ruijten. “We hebben al vaker het verzoek gekregen of wij ook private label fietsen kunnen leveren, dus dat heeft ons ertoe gebracht om dit een structureel karakter te geven.”

Aangepaste specs

De eerste twee modellen zijn e-bikes met voorwielmotor en een  468 Wh accu en zijn afgemonteerd met Shimano Nexus 7. “Op onderdelen wijken deze fietsen af van reguliere Bikkel Bikes, dus je kunt niet zeggen dat dit een Bikkel Bike met een andere sticker is. Door de specificaties aan te passen zijn we in staat om de fietsen voor een zeer gunstige prijs te leveren aan de dealers”, licht Ruijten toe.

Eerste stap Bikkel Bikes

De start met twee e-bikes met een voorwielmotor is volgens de Ruijten een eerste stap. “We beginnen eerst hiermee en kijken hoe het loopt. Als het succesvol is en er vraag blijkt te zijn naar fietsen met een middenmotor, dan zijn wij wel flexibel genoeg om aan dat verzoek gehoor te geven.”

Limited editions

Door middel van deze e-bikes kunnen dealers zich zo eenvoudig profileren met een eigen merk, dat niet op internet te vinden is en in de winkel geen discussie over prijsconcurrentie zal opleveren. “Bijzonder interessant dus voor dealers om zo een fiets aan te bieden, die de concurrentie aan kan met prijsvechters op internet,” stelt Ruijten. “Maar er zijn meer mogelijkheden denkbaar. Een dealer kan ook bedrijfsfietsen leveren aan een onderneming uit de buurt, met diens naam erop. Of aan een camping, die fietsen verhuurt. Of leenfietsen voor autobedrijven. Private label fietsen bieden heel veel omzetkansen.”

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel