nieuws

Meer sportieve fietsen bij BIG Bicycles

Fietsen 1607

Meer sportieve fietsen bij BIG Bicycles
Op de BIG huisshow; Rivel Sprint, sportief ogende fietsen met veel versnellingen en dikkere banden voor comfort tijdens langere ritten. Foto Redactie Tweewieler

De huisshow van BIG Bicycles is goed bezocht. BIG zit nu twee jaar in het nieuwe pand aan de IJssel met een inpandig café, bioscoop en eigen fotostudio. Dealers reageren enthousiast op de nieuwe collecties van Rivel, Hollandia en het Duitse sportieve merk Prophete.

De bezoeker van de huisshow kwamen uit alle delen van Nederland, en ook de dealers uit Duitsland en België bezochten het Deventerse bedrijf. De merken Rivel en Hollandia bieden een aantrekkelijke collectie in het wat lager geprijsde segment. Voor Rivel e-bikes lopen de prijzen bijvoorbeeld uiteen van € 1.399,- tot € 2.499,- voor het duurste model. Voor dat geld koopt de consument een degelijke no-nonsense fiets.

Middenmotoren van Bafang en Dapu

De Rivel-collectie elektrische fietsen is uitgerust met diverse middenmotoren, van Bafang en Dapu. De laatste kwam goed uit de ANWB Fietsselect test. Hollandia laat een kleurrijke collectie zien, de Rivel-collectie is iets meer ingetogen met (mat) zwart, grijs en donkerblauw. In het BIG experience center konden de diverse fietsen worden uitgeprobeerd.

Rivel Sprint

Van Rivel was een kleine nieuwe lijn te zien op de BIG Huisshow; Rivel Sprint. Deze sportief ogende fietsen hebben veel versnellingen en dikkere banden voor comfort tijdens langere ritten. Heel geschikt voor woon-werkverkeer. De trend van riemaandrijving was ook te zien, de Hollandia Vintage lijn heeft modellen met riem. E-bikes worden ook voor de schoolgaande jeugd steeds gewoner. Hollandia speelt daarop in met de Mimo e-bike.

Duits merk Prophete sportieve uitstraling

Naast Rivel biedt BIG met het Duitse merk Prophete ook een lijn sportieve fietsen. De e-bikes zijn uitgerust met een fraai geïntegreerde middenmotor en accu van AEG. Net zoals Bosch is AEG leverancier van elektrische huishoudelijke apparaten. In 2012 presenteerde het Duitse concern voor het eerst 2 middenmotoren. BIG Bicycles biedt met zijn vakhandelsmerken Rivel, Hollandia en Prophete zodoende een brede (inclusief kinderfietsen), gunstig geprijsde collectie.

Reageer op dit artikel