nieuws

Wat is een high speed e-bike?

Fietsen 1896

Wat is een high speed e-bike?
De speed pedelec valt in de categorie brom- en snorfietsen.

De speed pedelec of high speed e-bike is een prima alternatief voor forensen nu aangewezen zijn op hun auto of bromfiets. Een high speed e-bike is een elektrische fiets die trapondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur. Anders gezegd: je kunt met een high speed e-bike 45 kilometer per uur fietsen. Daarvoor moet je wel flink doortrappen. Met een high speed e-bike ben je lekker buiten én in beweging.

– Sponsored content door ANWB –

Welke regels gelden er voor de high speed e-bike?

Hoewel de high speed e-bike lijkt op een gewone e-bike, valt hij sinds 1 januari 2017 onder de bromfietsen. Dat betekent dat high speed e-bike in de bebouwde kom op de rijbaan moeten rijden. In dat geval geldt een maximale snelheid van 45 km/u op de rijbaan of 30 km/u op het bromfietspad . Buiten de bebouwde kom horen high speed e-bikes thuis op het gecombineerde bromfietspad, waar de maximum snelheid 40 km/u is.

Hoe verzeker je een high speed e-bike?

Omdat een high speed e-bike een bromfiets is, moet de fiets WA verzekering zijn. Hiermee is de fiets verzekerd tegen het risico op schade of letsel dat ontstaat bij een aanrijding of ongeluk. Het gele bromfietskenteken is het bewijs dat de high speed e-bike verzekerd is.
De ANWB biedt vier verschillende opties om een high speed e-bike te verzekeren. Naast de eerder genoemde WA-dekking biedt de ANWB ook dekkingen tegen diefstal, aanrijdingen of een combinatie van die twee.
De dekking ‘Diefstal’ verzekert niet alleen schade bij diefstal, maar ook de schade die ontstaat bij een mislukte diefstalpoging. Daarnaast vergoedt de ANWB in het eerste jaar bij diefstal de totale aanschafwaarde. De dekking ‘Aanrijding’ beschermt verzekerden tegen schade door een aanrijding, vandalisme, vallen en rondvliegende voorwerpen bij brand en storm.

Reageer op dit artikel