nieuws

Trek kiest voor Bosch

Fietsen 2131

Trek kiest voor Bosch
Bij de Trek dealerdagen is ook een ruime hoek ingeruimd voor onderdelen & accessoiresmerk Bontrager. Foto's redactie Tweewieler

Trek houdt haar dealerdagen deze weken in Harderwijk (Bouw & Infra park). Bij de nieuwe modellen voor 2018 is exclusief voor Bosch gekozen. Daarmee heeft Trek afscheid genomen van Shimano STEPS.

De nadruk in de nieuwe collectie ligt bij de urban fietsen op comfort. In de recreatieve e-bikes introduceert Trek drie Ultimate Comfort modellen in die een hoge mate van comfort combineren met een hoogwaardige afmontage. Drie modellen hiervan vind je terug in de LM+ en TM+ series.

Speciaal panel

Om het optimale comfortgevoel bij elektrische fietsen te krijgen, is een speciaal panel samengesteld bestaande uit consumenten en dealers. Dit panel is bij elkaar gekomen en met een Precision Fit meting is gekeken hoe zij het meest comfortabel op een elektrische fiets zitten. Daarna is gekeken naar de contactpunten, handvatten, zadel en pedalen. Daarvoor is een compleet nieuwe lijn ontwikkeld binnen het Ultimate Comfort-concept.

Extra brede pedalen

De Ultimate Comfort-pedalen zijn extra breed, voorzien van anti-slipstructuur, en hebben een concave vorm. Dat wil zeggen dat ze aan de zijkanten iets oplopen. Door die concave vorm ervaart de fietser geen drukpunt bij de as van het pedaal. De handvatten zijn naadloos en hebben een iets breder steunvlak gekregen. Het zadel heeft een uitsparing in het midden om druk te voorkomen.

Interne kabelrouting

De Ultimate Comfort-filosofie is bijvoorbeeld terug te vinden op de nieuwe Trek LM5+ (€ 3.599,-) en LM6+ (Lowstep € 3.899,-). Bij de LM+-serie is de nieuwe, in de framebuis geïntegreerde Bosch-accu gemonteerd. Het complete frame is opnieuw ontworpen waardoor het stijver is. Samen met de nieuw ontwikkelde ‘blender stem’ (alle kabels weggewerkt bij de stuurpen en van daaruit intern door het frame geleid) geeft dat de e-bike een cleane look.

3 accu-niveaus

Vergelijkbaar met de Gazelle brons, zilver en goud accu introduceert Trek met ingang van seizoen 2018 3 niveaus accu’s waartussen de klant kan kiezen bij aankoop van zijn elektrische fiets. Die hebben de keuze tussen 300, 400 of 500 W. Ook nieuw zijn de extra brede banden die Trek monteert, zowel op de urban modellen als bij de sportieve fietsen. Bij de urban bikes loopt die maat bijvoorbeeld van 40-50mm. Bredere banden zorgen voor een goede wegligging en bieden veel comfort en stabiliteit. De rolweerstand is niet hoger dan van een smallere band, wijst onderzoek uit.

Partnerschap met dealers verbeteren

Trek-directeur Petra de Fluiter vertelt dat Trek  voor het dealerkanaal kiest. “Het gaat ons er om dat de consument een goede ervaring heeft. Daarvoor voeren wij een hoogwaardig dealerbeleid. Belangrijk onderdeel daarvan is ons Continuous Improvement-traject voor dealers. Op een aantal criteria wordt het bedrijf doorgelicht, en ondernemers en hun team worden uitgenodigd voor de CI-events. Doel is samen tot een succesvol ondernemerschap te komen.” Het afgelopen jaar hebben zo’n 150 mensen deelgenomen aan het CI-traject.

Foto's

Reageer op dit artikel