nieuws

Bafang introduceert extra sterke achterwielmotor

Fietsen 5127

Bafang introduceert extra sterke achterwielmotor
Een belangrijke technische eigenschap van de Bafang H800 is de drop-out interface om de torquekrachten op te vangen. Foto's Bafang

Bafang introduceert een zeer sterke achterwielmotor speciaal geschikt voor speed pedelecs en e-MTB’s. De H800 is een naafmotor voor in het achterwiel. De motor levert 350 of 500W output en heeft een maximale torque van 55 Nm. Bafang heeft als strategie om aandrijfsystemen in brede zin te leveren, voorwiel en achterwiel naafmotoren, middenmotoren, en motoren gecombineerd met cardanas.

De diameter van de naafmotor is slechts 180mm. De achterwielmotor is daarmee onopvallend, want heeft dezelfde afmetingen als een schijfrem (diameter schijf is 203 mm). De H800 is compatibel met een cassette met 7 tot 10 tandwielen. De naafmotor is ontworpen op een maximale hittebestendigheid, en is compatibel met zowel 650B wielen als 29’’ wielen.

Drop-out interface

Een belangrijke technische eigenschap van de Bafang H800 is de drop-out interface om de torquekrachten te weerstaan. Dit speciale gegroefde drop-out design geeft een extra robuuste ondersteuning en absorbeert de torquekrachten van de motor. Het is naadloos geïntegreerd met het asontwerp. Mooi extraatje: merken kunnen hun eigen drop-out ontwerpen voor hun eigen frames.

Bafang SmartPlug

De Bafang H800 is uitgerust met de waterproof SmartPlug quick release connector. Normaal gesproken komt er een vrij stijve kabel uit de as die langs de kettingbehuizing geleid moet worden naar een externe connector. Hierdoor kan het achterwiel worden verwijderd van het frame als deze geserviced moet worden. De SmartPlug maakt deze procedure een stuk gemakkelijker voor zowel dealers als consumenten (zie opengewerkte illustratie onderaan bericht, klik op icoontje om de foto’s te vergroten).

Keuze uit sensors

De naaf wordt uitgerust met of een speed sensor of een torque sensor. Er zijn diverse ontwerpen displays leverbaar. Ook qua accu’s biedt Bafang zijn klanten veel keuze. De nieuwe, in de framebuis geintegreerde uitneembare accu (F-series) kan worden gemonteerd, maar ook accu’s van andere leveranciers kunnen worden gekozen indien gewenst. De stille H800 achterwiel naafmotor is verkrijgbaar begin 2018.

Foto's

Reageer op dit artikel