nieuws

Merckx sluit aan bij Ridley

Fietsen 947

Merckx sluit aan bij Ridley
De synergie tussen Merckx en Ridley moet beide merken sterker maken. Foto Race Productions

Race Productions, eigenaar van Ridley racefietsen, heeft Eddy Merckx fietsen overgenomen. Beide merken kunnen zo de Belgische wielerindustrie omhoog tillen, denkt Ridley CEO Jochim Aerts. “Eddy Merckx en Ridley zijn de twee meest befaamde Belgische wielermerken en met deze overname kunnen ze elkaar sterker maken.”

Bart Van Muylder, CEO van Diepensteyn NV, eigenaar van Eddy Merckx Cycles toont zich tevreden. “We zijn ontzettend blij dat Ridley onze visie deelt voor de toekomst van het merk Merckx. Wij hebben met veel passie en met topmensen uit de fietsindustrie verder gebouwd aan dit iconische merk. Dit resulteerde in een schitterende nieuwe collectie, internationalisatie van de verkoop en een doorbraak in de USA waar afgelopen jaar bijna 1.500 Merckx fietsen werden verkocht. De beperkte schaalgrootte heeft echter een negatieve impact op onze inkoop- en verkoopprijzen en maakt dat de vaste structuurkosten het resultaat onder druk blijven zetten. Daarenboven wegen wij als kleine speler onvoldoende zwaar om internationaal de sterkste distributiepartners voor ons te winnen.”

Grotere speler

“Wil het merk Merckx mondiaal echt doorbreken, moet het aansluiten bij een grotere speler. Wij vonden het onze verantwoordelijkheid om dit stuk Belgisch patrimonium in Belgische handen door te geven”, vervolgt Van Muylder. “Ridley, met zijn baseline ‘We are Belgium’ en zijn wereldwijde distributie is de ideale partij om het eerbetoon aan Eddy Merckx verder te zetten. ”
Aerts zegt het voortbestaan en de verdere ontwikkeling van dit Eddy Merckx te garanderen. “Door de overname creëren we binnen ons bedrijf een kruisbestuiving tussen beide Belgische merken. Onze in-house R&D expertise zal de Eddy Merckx fietsen op het hoogste niveau houden, uiteraard met respect voor de eigenheid en heritage verbonden aan het merk en haar specifieke designs.”

Extra boost

Volgens Aerts zal deze overname de Belgische wielerindustrie een extra boost geven. “Merckx kan een volgende sterkhouder van Bike Valley worden en België nog beter internationaal vertegenwoordigen. Dit samen met Ridley, dat sinds jaren aanwezig is in het WorldTour peloton. België is geroemd voor zijn ongekende wielersfeer. Dankzij renners zoals Eddy Merckx, de meest succesvolle renner aller tijden, zijn we sinds jaar en dag de bakermat van de koers. Daarom is de synergie tussen Eddy Merckx en Ridley zulk goed nieuws. België, centrum van de wereld op wielergebied, nu meer dan ooit”, vult Aerts aan.

Reageer op dit artikel