nieuws

Brompton pop up store in Amsterdamse 9 Straatjes

Fietsen 972

Brompton pop up store in Amsterdamse 9 Straatjes
Opgeklapt heeft de Brompton vouwfiets de omvang van een flinke boodschappentas, die je zo overal mee naar binnen neemt. Foto Brompton Bicycles

De Brompton vouwfiets wordt al jaren geëxporteerd naar landen over de hele wereld, waaronder fietsland Nederland. Brompton opende eind april een eigen pop up store (Junction Store) in de Amsterdamse 9 Straatjes. Speciaal daarvoor is een limited Amsterdam-edition op de markt gebracht.

Mens en maatschappij zijn tegenwoordig een stuk milieubewuster bezig in het dagelijks leven. Daardoor wordt ook fietsen of treinen naar het werk steeds populairder. Uit recente cijfers van de Fietsersbond blijkt dat het aantal gefietste kilometers in Nederland nog steeds stijgt en de RAI Vereniging meldde onlangs dat fietsverkoop in het hogere segment een record heeft bereikt.

Vouwfiets als mobiliteitsoplossing

De vouwfiets past perfect in dit plaatje. Vooral in de (grote) steden biedt deze uitkomst: niet meer eindeloos zoeken naar een parkeerplekje in een overvolle fietsenstalling, geen risico dat de fiets wordt gestolen (gaat mee naar binnen) en aangekomen in een andere stad rijd je er zo op weg. De vouwfiets is verre van suf, het staat juist symbool voor vrijheid.

Boodschappentas

Een probleem is dat vouwfietsen soms vrij log zijn en ze daardoor niet zo makkelijk onder de arm zijn mee te nemen. De opklapbare tweewieler van Brompton Bicycle (Londense makelij) staat al veertig jaar bekend als een rank en licht kwaliteitsproduct. Opgeklapt heeft hij de omvang van een flinke boodschappentas, die je zo overal mee naar binnen neemt.

Vouwfiets

Reageer op dit artikel