nieuws

ANWB Fietsverzekering ook voor Racefiets en ATB

Fietsen 457

ANWB Fietsverzekering ook voor Racefiets en ATB
De ANWB Racefiets en ATB-verzekering is vorig jaar september succesvol geïntroduceerd en voldoet aan de wensen van de sportieve fietser.

Ook voor de Racefiets en ATB heeft de ANWB een prima verzekering. Deze speciale verzekering is vorig jaar september succesvol geïntroduceerd en voldoet aan de wensen van de sportieve fietser.

– Sponsored content door ANWB –

Uw klant kan kiezen om alleen beschadiging te verzekeren of alleen diefstal. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide te verzekeren. Is uw klant bijvoorbeeld lid van NTFU en is de fiets al verzekerd voor beschadiging dan is het mogelijk om alleen diefstal af te sluiten.

Wat houden de verschillende dekkingen in?

Diefstal
Voor diefstal is er geen ART2-slot verplichting bij de Racefiets- en ATB-verzekering als deze onder direct toezicht wordt achtergelaten. Wanneer de racefiets of ATB onbeheerd wordt achtergelaten, geldt de ART2-slot verplichting wel. Het eigen risico bij diefstal is 10% van het verzekerde bedrag.
Beschadiging
Als een onderdeel van de fiets of een accessoire beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Het eigen risico bij beschadiging van een onderdeel of accessoires bedraagt € 50,-. Raakt de fiets ‘total loss’? Dan is het eigen risico 20% van het verzekerde bedrag.

De pluspunten van ANWB Racefiets- en ATB-verzekering:

• Verzekering zelf samen te stellen
• Geen ART2-slot verplichting (als deze onder direct toezicht wordt achtergelaten)
• Ook tijdens toertochten meeverzekerd
• Pechhulp eenvoudig meeverzekeren

Reageer op dit artikel