nieuws

Bafang gaat ook accu’s produceren

Fietsen 322

Bafang gaat ook accu’s produceren
Naast motoren, gaat Bafang, fabrikant van aandrijfsystemen, ook batterijen produceren. Foto redactie Bike Europe

Ook Bafang toonde op Taipei Cycle 2017 een nieuwe middenmotor. De motor is gericht op e-MTBs, maar kan in elke e-bikecategorie, inclusief speed pedelecs, toegepast worden. Daarvoor levert het een nominale kracht van 1.000 W en een maximum koppel van wel 160Nm. Nieuw is dat de fabrikant van aandrijfsystemen ook batterijen gaat produceren.

Meer nieuws van Bafang is dus dat de fabrikant van aandrijfsystemen ook batterijen gaat produceren. Het bedrijf maakte een initiële investering van 11,2 miljoen euro bekend, om een eigen batterij-ontwikkeling en een geautomatiseerde productiefaciliteit op weg te helpen.

Compleet aandrijfsysteem aanbieden

“Partners in de fietsfabricage geven tegenwoordig de voorkeur aan complete systeemoplossingen,” zei Jack Brandsen, Algemeen Directeur van Bafang Europa. “Het werd van cruciaal belang deze optie ook aan te bieden, naast de flexibele benadering die Bafang al levert.”

Reageer op dit artikel