nieuws

Kingpolis verlaagt deel premies e-bike verzekeringen

Fietsen 1252

Kingpolis verlaagt deel premies e-bike verzekeringen

Kingpolis introduceert per 1 april de nieuwe premies fietsverzekeringen voor het seizoen 2017. De verzekeraar heeft de premies voor stadsfietsen ongewijzigd gelaten. De belangrijkste premies voor e-bike verzekeringen worden verlaagd. Het gaat hierbij om e-bikes met een aanschafwaarde tot ongeveer € 3.000,-.

Kingpolis zegt bij de nieuwe premies vooral geluisterd te hebben naar de vakhandel. “Omdat e-bikes met een aanschafwaarde tot ongeveer  € 3.000,- veel verkocht worden worden deze premies in veel prijsklasses verlaagd.  De premies voor de duurdere e-bikes worden afhankelijk van de regio verhoogd. Vooral in het duurdere segment waren de premies van Kingpolis te laag in vergelijking met de premies van andere aanbieders”, aldus directeur Henk Winters van Kingpolis.

Geen herleveringskorting

De fietsverzekeringen van Kingpolis zijn in 2016 door de Consumentenbond voor zowel stadsfietsen als voor e-bikes als beste getest. “De voorwaarden van de verzekeringen blijven ook in 2017 onveranderd goed. Zo blijft de regio indeling op basis van 3 regio’s in stand, wordt er geen afschrijving gehanteerd en, belangrijk voor de vakhandel, Kingpolis zal ook in 2017 geen herleveringskorting hanteren. De rijwielzaak krijgt zo waar hij recht op heeft.”

Succesvol 2016

Kingpolis kan terugblikken op een succesvol 2016, met een forse stijging van de omzet en een meer dan verdubbeling van het aantal aangesloten rijwielzaken. Kingpolis heeft ruim 10 jaar ervaring met het aanbieden van fietsverzekeringen en verwacht ook in 2017 wederom sterk te groeien.

Reageer op dit artikel