nieuws

Cortina start met refurbished accu’s

Fietsen 4727

Cortina start met refurbished accu’s
De klant hoeft zo geen nieuwe accu of e-bike aan te schaffen. Foto Kruitbosch

Cortina gaat als eerste fabrikant accu’s refurbishen. ‘Refurbishen’ is de term die gebruikt wordt voor producten die zijn schoongemaakt en gerenoveerd om weer opnieuw in gebruik te worden genomen. Als bij een e-bike van Cortina de accu versleten is, hoeft de consument geen nieuwe e-bike of nieuwe accu aan te schaffen, maar kan hij of zij via een ruilsysteem de oude accu inleveren bij een Cortina-dealer en een goedkopere refurbished accu kopen met nieuwe batterijcellen.

Hiermee is de consument tussen de € 110,- tot € 200,- goedkoper uit dan bij aankoop van een geheel nieuwe accu. Naast het financiële voordeel scheelt het natuurlijk ook in de afvalstroom van oude accu’s. Op een refurbished accu geeft Cortina 12 maanden garantie. Cortina biedt de service aan voor de gebruikers van de Cortina e-bike met het 24V systeem. Bij de aankoop van een refurbished accu heeft de klant opnieuw de keuze uit een actieradius van M, L, XL of XXL.

Refurbishen is hot

Refurbishen is een trend die momenteel in allerlei sectoren te zien is. Letterlijk staat de term refurbishen voor ‘producten die zijn schoongemaakt en gerenoveerd om weer opnieuw in gebruik te worden genomen, met nagenoeg dezelfde werking als in nieuwstaat.’ Smartphones, laptops en zelfs horloges; allemaal items die refurbished worden en het product dus een langere levensduur geven.

Reageer op dit artikel