nieuws

Rivel in een nieuw jasje

Fietsen 4577

Rivel in een nieuw jasje
Jan Hafkamp en Alma de Weerd, eigenaren van BIG Bicycles. Foto Edwin Bonthuis

BIG bicycles gaat het merk Rivel nieuw leven inblazen. In 2005 werd het fietsmerk als onderdeel van Union door BIG bicycles overgenomen. De fietsen van Rivel krijgen volgens Jan Hafkamp van BIG bicycles een nieuwe uitstraling.

Hij vertelt over de koers voor 2017: “We bieden de Rivel fietsen uitsluitend aan via de vakhandel en we hebben daarin gekozen voor een vast dealernetwerk.” BIG werkt daarbij met een buitendienst van vier personen en de grossiers Wagelaar en Gransier op de Nederlandse en Duitse markt. Volgens Hafkamp met succes: “BIG bicycles heeft door zijn ervaring fietslijnen ontwikkeld die passen in deze tijd. Kwaliteit staat voorop voor een comfortabele stadsfiets. Een van de USP’s van Rivel is dat de fiets absoluut niet online aangeboden mag worden door de dealers. Hiermee garanderen wij een goede marge voor de dealers. De ‘internet of things’ verandert de wereld. Wij zijn ons hiervan bewust, maar wij willen de vakhandel ook laten profiteren met een goede marge. De service van de vakhandel is essentieel voor de consument, zodat zij veilig kunnen blijven fietsen.”

E-bike met krachtige accu

BIG bicycles heeft voor Rivel een e-bike lijn opgezet. Hafkamp: “Een e-bike met een krachtige accu. Een e-bike die continu wordt vernieuwd en dat doen we in samenwerking met onze dealers.” BIG bicycles zet een prototype uit bij de dealers, zodat met de feedback de fiets kan worden verbeterd en geoptimaliseerd. In het voorjaar van 2017 wordt de nieuwe Rivel De Central Park e-bike op de markt gebracht.

Productie in Europa

De Rivel fietsen worden in Europa geproduceerd. “Een joint venture met de fietsfabriek maakt het mogelijk dat BIG korte levertijden kan garanderen. Dealers hoeven de voorordening van fietsen niet zes maanden van te voren door te geven. Dit is veelal wel het geval bij de grote merken”, aldus Hafkamp. Om de voorraadpositie van een dealer op elk gewenst moment te kunnen aanvullen, wil BIG wel graag een planning ontvangen. “Fietsen produceren blijft een productieproces dat wij zo efficiënt mogelijk willen inrichten. BIG bicycles wil samen groeien met de dealers, door het aanbieden van betaalbare e-bikes. Een e-bike in een modern jasje, die uitstekende prestaties levert tegen een betaalbare prijs.”

Reageer op dit artikel