nieuws

Nederland Europees koploper e-bikes

Fietsen 1684

De verkoop van fietsen in de EU is in 2015 met 4,1 procent gegroeid tot bijna 21 miljoen eenheden, zo blijkt uit Mobiliteit in Cijfers Tweewielers 2016-2017, een gezamenlijke uitgave van RAI Vereniging en BOVAG.

Nederland Europees koploper e-bikes
In Nederland is de verhouding e-bikes-gewone fietsen 1 op 3, en we mogen ons daarom Europees e-bike kampioen noemen. Foto RAI Vereniging

In deze editie valt te lezen dat de Europese verkoop van e-bikes in dat jaar uitkwam op 1,4 miljoen exemplaren. Dit betekent dat ongeveer een op de 15 fietsen in de EU inmiddels een e-bike is. De verschillen per land zijn echter groot. Zo staat Duitsland in absolute aantallen verkochte elektrische fietsen weliswaar bovenaan, maar afgezet tegenover het totale marktvolume is 1 op de 8 verkochte fietsen in dat land een e-bike.

3 maal zoveel e-bikes als elders in Europa 

Nederland, waar die verhouding bijna drie maal zo hoog ligt, namelijk 1 op 3, mag zich daarom Europees e-bike kampioen noemen. In ons land worden jaarlijks zo’n 1 miljoen nieuwe fietsen aangeschaft, waarmee Nederland op de Europese verkoopranglijst een zevende plaats inneemt.

Reageer op dit artikel