nieuws

Nederland Europees koploper e-bikes

Fietsen 1759

Nederland Europees koploper e-bikes
In Nederland is de verhouding e-bikes-gewone fietsen 1 op 3, en we mogen ons daarom Europees e-bike kampioen noemen. Foto RAI Vereniging

De verkoop van fietsen in de EU is in 2015 met 4,1 procent gegroeid tot bijna 21 miljoen eenheden, zo blijkt uit Mobiliteit in Cijfers Tweewielers 2016-2017, een gezamenlijke uitgave van RAI Vereniging en BOVAG.

In deze editie valt te lezen dat de Europese verkoop van e-bikes in dat jaar uitkwam op 1,4 miljoen exemplaren. Dit betekent dat ongeveer een op de 15 fietsen in de EU inmiddels een e-bike is. De verschillen per land zijn echter groot. Zo staat Duitsland in absolute aantallen verkochte elektrische fietsen weliswaar bovenaan, maar afgezet tegenover het totale marktvolume is 1 op de 8 verkochte fietsen in dat land een e-bike.

3 maal zoveel e-bikes als elders in Europa 

Nederland, waar die verhouding bijna drie maal zo hoog ligt, namelijk 1 op 3, mag zich daarom Europees e-bike kampioen noemen. In ons land worden jaarlijks zo’n 1 miljoen nieuwe fietsen aangeschaft, waarmee Nederland op de Europese verkoopranglijst een zevende plaats inneemt.

Reageer op dit artikel