nieuws

Hollandia oer-Hollands exportmerk

Fietsen 2668

Hollandia oer-Hollands exportmerk
Een collage van de fabriek en showroom van BIG Bicycles. Foto BIG Bicycles

BIG bicycles heeft met het merk Hollandia een merk in huis dat zijn oorsprong heeft in 1895. Met Hollandia heeft BIG de afgelopen decennia fietslijnen ontwikkeld met namen die verwijzen naar een Holland-gevoel. De Hollandia fietsen worden wereldwijd geëxporteerd. Binnen Europa is Duitsland de grootste afnemer, maar de fietsen gaan ook naar de Verenigde Staten en Australië.

Enkele namen van ontwikkelde lijnen: de Hollandia Student, Hollandia FeelGood, Hollandia Fame, Hollandia CAVA, Hollandia MiMo. BIG Bicycles heeft ook een e-bike lijn ontwikkeld, de Hollandia Mobilit-E. Deze e-bike is verkrijgbaar in veel varianten en kleuren en is volgens BIG voorzien van een sterke accu. Jan Hafkamp van BIG Bicycles zegt hierover: “Deze accu wordt constant doorontwikkeld en is voorzien van de nieuwste techniek. De krachtige, kleine accu kan in een mandje voorop de fiets worden geplaatst.”

Korte levertijd voor alle fietsen

De productie van de Hollandia fietsen vindt plaats in Europa. Een joint venture met de fietsfabriek maakt het mogelijk dat BIG korte levertijden garandeert. De distributie vindt plaats via de grossiers Wagelaar en Gransier en de BIG buitendienst. “BIG Bicycles verkoopt de fiets ook online, echter wel met respect naar de dealer. De dealer ontvangt als partner zijn marge en behoudt daarmee zijn functie van een fietshandel die de complete fietsservice biedt aan zijn klanten”, aldus Hafkamp. Voor de toekomst zal de ontwikkeling in e-bikes volgens hem alleen maar toenemen. “Kwaliteitsfietsen en duurzaamheid spelen een belangrijke rol. Ook als exportproduct, de omzetstijging van e-bikes in Duitsland geeft aan dat ook daar de comfortabele e-bike zijn weg naar de consument vindt.”

Reageer op dit artikel