nieuws

BMZ en ZEG geven vier jaar garantie op e-bike accu

Fietsen 2850

BMZ en ZEG geven vier jaar garantie op e-bike accu
Voor de langere garantieperiode hebben BMZ en ZEG onlangs een serviceovereenkomst ondertekend. Foto BMZ

BMZ verlengt de garantieperiode naar vier jaar voor accu’s die gebruikt worden voor e-bikes uit modeljaar 2017. Deze periode van 48 maanden geldt voor BMZ-accu’s in elektrische fietsen die gedistribueerd worden via de dealers van ZEG.

BMZ is de grootste fabrikant van e-bike accu’s in Europa. In september vorig jaar introduceerde het Duitse bedrijf de 3Tron accu met 21700 cellen. Met deze accu wordt de levensduur van een e-bike accu verlengd naar 12 jaar, claimt BMZ. Verwacht wordt dat deze accu’s voor modeljaar 2018 ingezet kunnen worden. Voor modeljaar 2017 geldt de garantieperiode van vier jaar, zoals gezegd, op modellen die via ZEG verkocht worden.

Servicecontract

Voor de langere garantieperiode hebben BMZ en ZEG onlangs een serviceovereenkomst ondertekend. Volgens deze overeenkomst biedt BMZ kopers van ZEG de garantie dat hun accu’s na een periode van 48 maanden een restcapacitieit hebben van meer dan 60 procent. Dit betekent dat als een klant nu 100 kilometer kan fietsen op zijn e-bike, hij over vier jaar – onder dezelfde omstandigheden – 60 kilometer kan fietsen.

Reageer op dit artikel