nieuws

Custom made verder doorgevoerd bij Orbea

Fietsen 1949

Custom made verder doorgevoerd bij Orbea
Naast de hoofdkleur van het frame, kan de klant per transfer de kleur aanpassen waarbij hij kan kiezen - voor zowel het frame als transfers - uit een scala van 18 kleuren. Foto Orbea

Custom made is verder doorgevoerd binnen het Orbea programma met MyO wat staat voor ‘My Orbea’. Orbea biedt al een aantal jaren custom made fietsen en ziet haar markt in Nederland hiervoor flink groeien. Volgens Orbea vraagt de sportieve markt om een product op maat.

Rutger ter Laak van Orbea: “Mensen vinden het leuk om hun eigen fiets samen te stellen en orbea.com (MyO) biedt hen die mogelijkheden: een fiets zoals zij hem willen, op maat en binnen het voor hen beschikbare budget.”Orbea_orca_M10

Eigen design fiets

De consument vindt het volgens Ter Laak ‘gewoon’ worden dat een product op maat wordt geleverd. “Hij stelt producten samen, relaxed vanuit zijn stoel, waar en wanneer hij dat wil. Het onderscheidend vermogen en het unieke van een eigen design fiets, past helemaal in het beeld van de consument die iets van zichzelf wil laten zien.” Merkbeleving speelt hierbij volgens hem ook een belangrijke rol. Ter Laak: “Tijdens de informatiefase, de customer journey, oriënteren klanten zich op het internet en worden geconfronteerd met de mogelijkheden die worden geboden. Ook dit draagt bij aan de stevige groei van MyO.”

Uitbreiding MyO modellen

Voor 2017 heeft Orbea haar aanbod MyO fietsen flink uitgebreid. Vanaf € 2.399, – kunnen diverse race-, TT- en mountainbikemodellen custom made worden geleverd, zelfs met een eigen naam op de fiets. Naast de hoofdkleur van het frame, kan de klant per transfer de kleur aanpassen waarbij hij kan kiezen – voor zowel het frame als transfers – uit een scala van 18 kleuren. Daarbij kan de klant kiezen uit verschillende afmontages en specificaties als bijvoorbeeld cranklengtes of voorbouw. “De prijzen van de fietsen uit het MyO programma zijn competitief met standaard in de markt concurrerende fietsen”, geeft Ter Laak aan. In vier weken kunnen de fietsen in Nederland vanuit Spanje afgeleverd bij de Orbea-dealer. Deze draagt zorg voor de uitlevering en aftersales.

Samenstellen en bestellen bij dealer

“Opvallend is dat 97 procent van de consumenten die een custom made Orbea aanschaffen, zijn of haar fiets uiteindelijk samenstelt en bestelt bij de dealer. Ze komen meestal ruim voor-geïnformeerd in de winkel. De dealer wordt gevraagd mee te kijken tijdens het bestellen van de fiets en stuurt bij of vult aan”, aldus Ter Laak.

Reageer op dit artikel