nieuws

Optima Cycles neemt Dutch ID over

Fietsen 2214

Optima Cycles neemt Dutch ID over
Optima Cycles heeft per direct het merk Dutch ID overgenomen van Amazing Wheels. Foto Optima Cycles

Optima Cycles neemt per direct het merk Dutch ID over van Amazing Wheels. Optima Cycles was al jarenlang de assemblage- en productiepartner van Dutch ID. Herdefiniëring van de marktstrategie van beide bedrijven heeft geleid tot de overname van Dutch ID door Optima Cycles.

Bijkomend voordeel van de overname is dat de keten aanzienlijk wordt verkort, waardoor Dutch ID de vakhandel en consument beter van dienst te kunnen zijn.

E-bikes in middensegment

Dutch ID zijn hoogwaardige e-bikes in het middensegment, die reeds meerdere consumententesten gewonnen hebben op basis van de hoogwaardige kwaliteit van de fietsen. Optima zal naast de merkrechten en de huidige productportofolio ook de verkoop, marketing, distributie en garantie- en serviceafhandeling voor de reeds geproduceerde fietsen overnemen van Amazing Wheels.

Toekomst Dutch ID gewaarborgd

De komende tijd zullen de accountmanagers van Optima Cycles actief de huidige dealers benaderen om de transitie in gang te zetten. Jon de Haas-Da Cruz, General Manager Optima Cycles: “Wij denken dat, door de overname van Dutch ID door Optima Cycles, de toekomst van het merk goed gewaarborgd is.”

Reageer op dit artikel