nieuws

Elektrische bakfiets op Eurobike in de prijzen

Fietsen 1433

Elektrische bakfiets op Eurobike in de prijzen
De Urban Arrow Family CX-500 met Jorrit Kreek tijdens de ExtraEnergy award uitreiking tijdens Eurobike 2016. Foto Urban Arrow

De elektrische bakfiets ‘Family’ van Urban Arrow viel op Eurobike 2016 in de prijzen. Deze wendbare bakfiets met een licht aluminium frame, won de ExtraEnergy award 2016.

ExtraEnergy, dat als doel heeft om lichte elektrische voertuigen wereldwijd te promoten,  testte maar liefst 72 exemplaren vanuit alle windstreken. De Urban Arrow Family CX-500, in de categorie met een lading boven de 120 kg, kwam bij de testrijders als grote favoriet uit de bus.

Elektrische bakfiets Family heeft slimme details

‘De Family heeft tal van slimme details en hoogwaardige afwerking. De modulaire opbouw, de sterke motor en het hoge laadvermogen maken deze fiets de absolute winnaar in de categorie 120 kg+’, aldus de ExtraEnergy testcommissie.

Altijd met de wind mee

De Family is onder andere populair dankzij zijn comfort. Schakelen gaat vloeiend en manoeuvreren met een bak vol kinderen gaat gemakkelijk door het lichte frame en lage zwaartepunt. Een stoepje oprijden levert geen problemen op. De dikke banden zorgen voor een goede demping en de kinderen rijden veilig en zacht mee in de EPP-bak. Voor je het weet ben je waar je moet zijn.

Zwaardere elektrische bakfiets voor pakketvervoer

Tijdens de Eurobike was er ook veel belangstelling voor de Urban Arrow Cargo; de ultieme elektrische bakfiets voor pakketten. De Cargo heeft een laadvermogen van 300 liter/ 125 kilo en is gemakkelijk door het verkeer te manoeuvreren. Deze duurzame bakfiets is nu ook naast de 400 Wh batterij, leverbaar met een 500 Wh batterij. Zo gaat fietsen met een zware lading en het nemen van een heuvel of brug een stuk gemakkelijker. Ook zorgt de krachtige accu voor een grotere actieradius. De Urban Arrow Cargo wordt veel ingezet door bezorgdiensten. Zijn opvallende verschijning zorgt voor bekijks in de stad en is ideaal om (onderweg) in te zetten als promotiemiddel.

Reageer op dit artikel