nieuws

E-bikes beter zichtbaar met KOGA V-Light

Fietsen 1401

E-bikes beter zichtbaar met KOGA V-Light
Onderzoek heeft aangetoond dat met het gebruik van V-Light, achteropkomend verkeer de afstand tot de lichtbron tot 2,4 keer beter in kan schatten. Foto KOGA

KOGA introduceert V-Light, een nieuwe verlichtingstechnologie waarmee twee heldere laserstralen in een V-vorm op de weg geprojecteerd worden rondom de achterzijde van de fiets. Hiermee wordt de zichtbaarheid en veiligheid van de e-biker significant verbeterd.

De V-Light technologie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Spanninga en is volledig geïntegreerd in de ION accu van de modellen KOGA E-Deluxe en KOGA E-Xtension 2017.

E-bike eerder zichtbaar

Onderzoek heeft aangetoond dat met het gebruik van V-Light, achteropkomend verkeer de afstand tot de lichtbron tot 2,4 keer beter in kan schatten. Het lichtoppervlak is tenslotte groter waardoor de e-bike rijder eerder zichtbaar is. Bovendien is de fietser zichtbaar op twee plekken: de V-vorm op de weg en de normale lichtbron van het achterlicht.

Optimale veiligheidszone

De kleur, vorm en breedte van de geprojecteerde V is afgestemd om een optimale veiligheidszone rond de fiets te creëren. De lasers die hiervoor gebruikt worden, hebben een laag energieverbruik en brengen weinig meerkosten met zich mee in vergelijking tot de verbetering van de veiligheid.
.

Reageer op dit artikel