nieuws

Budnitz elektrische fiets van titanium

Fietsen 2670

Budnitz elektrische fiets van titanium
Budnitz introduceert Model-E, volgens hen de eerste e-bike met een volledig titanium frame. Foto's Budnitz

Budnitz introduceert Model-E, volgens hen de eerste e-bike met een volledig titanium frame. Titanium frames is het handelskenmerk van Budnitz, alle modellen die het merk levert hebben een titanium frame. Het resultaat is een relatief lichte e-bike.

Titanium is een materiaal dat een hoge sterkte-gewichtverhouding heeft. Het is daardoor zo licht als aluminium en zo sterk als staal. Verder heeft de legering (3AL 2,5V) eigenschappen waardoor het niet kan roesten.

Titanium frame weegt slechts 1,8 kg

Budnitz levert fietsen met een frame zonder lasnaden dat een gewicht heeft van maar 1,8 kg. Het ontwerp is erg sierlijk en clean. Er zijn slechts twee kabels voor de remmen. De wielmaat is 29″ inch.

Achterwielmotor

Model-E is uitgerust met een 250W motor in het achterwiel. De fiets heeft een actieradius van maximaal 100 km. De 30V L-ion 160Wh accu is eveneens in het achterwiel weggewerkt. Verder heeft dit model geen ketting maar een aandrijfriem, die geen onderhoud nodig heeft.

Titanium elektrische fiets aangestuurd via Bluetooth

Via Bluetooth en een smartphone kan de berijder meerdere functies van de e-bike aansturen. Verder zijn er geïntegreerde hellingsensoren. Deze zorgen ervoor dat de Budnitz Model-E meer ondersteuning geeft als je een heuvel op rijdt. De startonderbreker voegt een extra anti-diefstal beveiliging toe.

Titanium e-bike stevig aan de prijs

De titanium Budnitz elektrische fiets Model-E is verkrijgbaar vanaf een basisprijs van € 6.630,-. Er is ook een versie met een stalen frame, wat er meteen voor zorgt dat de elektrische fiets zwaarder is. Deze heeft een prijskaartje van € 3.515,-. Via de configurator kan men zelf de kleur van het stalen frame kiezen. Diverse accessoires zijn toe te voegen zoals spatborden. Daarnaast moet de fiets ook nog verscheept worden vanuit de Verenigde Staten.

Zie hierna twee video’s over de elektrische titanium fiets van Budnitz

Filmpje Duits

Reageer op dit artikel