nieuws

Rivel maakt comeback

Fietsen 4329

Rivel maakt comeback
Van Osch Rijwielen in Zaltbommel is Rivel dealer in de Bommelerwaard hier met model Riviera. Daarnaast de Stanford e-bike. – Foto Rivel

De merknaam Rivel is terug op de landkaart. Hoewel de fietsen niet meer in Friesland worden geproduceerd hebben ze wel de degelijkheid en moderne uitstraling die het merk in het verleden kenmerkte. Fietsen van Rivel zijn exclusief bij de vakhandel te koop.

Ooit (vanaf 1948) werd Rivel gemaakt in Surhuisterveen. Nu worden de fietsen vanuit het hoofdkantoor van BIG Bicycles in Deventer ontwikkeld. Hierbij is er aandacht voor design en een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Enthousiaste reacties

Vakhandelaren die de fietsen van Rivel opnamen in hun pakket reageren enthousiast: ‘Verrassend hoe sterk het merk eigenlijk is!’ Veel mensen denken nog met plezier terug aan hun jeugdfiets van Rivel, die maar wat vaak door alle kinderen in het gezin werd bereden voordat-ie naar een neefje of nichtje ging. Van Osch Rijwielen in Zaltbommel is de Rivel dealer in de Bommelerwaard. Deze dealer is te spreken over de prijs/kwaliteitsverhouding van de Rivel fietsen. Vooral met betrekking tot de e-bikes. Daarmee kunnen klanten met een beperkt budget worden bediend.

Elektrische fietsen

Met Rivel vond Van Osch een merk dat kwalitatief aansluit bij de andere fietsen in de winkel, maar daar prijstechnisch een stuk onder zit. Rivel claimt dat haar elektrische fietsen 200 tot 300 euro’s voordeliger zijn dan die van de A-merken. En al gelijk voorzien van een krachtige 13Ah – 36 Volt accu’s die goed zijn voor een kleine 500 Wh. De Rivel e-bikes zijn verkoopadvies vanaf € 1069 geprijsd. Ook is er een ruim assortiment stadsfietsen waarbij modellen als de Vermont (vanaf € 369) en de Lancaster de schoolfietsen zijn, de aluminium Colorado’s, Ohio’s en Harvards zijn er voor studenten en jong volwassenen, terwijl de luxe Princeton gericht is op de op comfort gestelde fietser.

Geen gestunt

Wat ook meespeelt in de overweging van Van Osch Rijwielen in Zaltbommel om met Rivel in zee te gaan, is dat dit merk niet op internet wordt aangeboden. “Geen gestunt met prijzen, en geen opruimpartijen op internet. De service en garantie zijn ook nog eens heel goed.”

Reageer op dit artikel