nieuws

Eddy Merckx start uitlevering 2017-modellen

Fietsen 2934

Eddy Merckx start uitlevering 2017-modellen
Koerscafé met Merckx beleving. Foto Eddy Merckx

De Nederlandse dealers van Eddy Merckx kregen onlangs een update over de meest recente ontwikkelingen en een preview van de 2017-collectie. Een deel daarvan zal al in juli leverbaar zijn.

In het Sports Business Center in Leusden hield directeur Rob Beset hield zijn toehoorders in een korte speech voor dat ze bij Eddy Merckx Cycles zo weinig stil gezeten hebben, dat feitelijk de hele onderneming opnieuw gelanceerd is. “Er hebben veel wisselingen plaatsgevonden en er zijn grote investeringen gedaan. Onder andere in nieuwe assemblagelijnen, een innovatief Bike Fitting systeem en het Koerscafé concept. Bovendien zijn er samenwerkingen aangegaan met nieuwe leveranciers. De export is gegroeid naar 40 landen en met eigen kantoren in Azië en Amerika is er nu, in combinatie met het hoofdkantoor in België, elke 8 uur van de dag wel een Eddy Merckx kantoor op de wereld geopend. Dankzij de samenwerking met nieuwe leveranciers kunnen we nu veel beter op tijd leveren. Sterker nog, in de loop van juli zullen de eerste modellen uit de 2017-collectie al leverbaar zijn”, beloofde Beset.

Endurance en Performance

Die nieuwe collectie is eveneens fors onder handen genomen door Rolf Singenberger, die de dealers gedetailleerd uitlegde wat er allemaal vernieuwd was. De rode draad door zijn technische toelichting was dat, tijdens de ontwikkeling, het vizier vooral gericht was op de geometrie, daarna de stijfheid van het frame en pas later het gewicht. “Aerodynamica wordt vaak overgewaardeerd”, liet Singenberger weten. “In de collectie is een tweedeling gemaakt voor Endurance en Performance gebruik en daarop is de geometrie en de afmontage aangepast. Ook is de maatvoering van frames enorm gegroeid en varieert vaak van XXS tot XXL.” Een deel van de metalen high end frameproductie vindt plaats in België. Daarnaast worden de modernste technieken toegepast. Zo worden carbon frames met CT-scans gecontroleerd op wanddikten en luchtbellen. Bij Merckx is het vertrouwen in deze productieprocessen zo groot, dat ze levenslange garantie op de frames geven.
In het augustusnummer van Tweewieler,  dat op 19 augustus a.s. verschijnt, leest u meer over de marketingplannen en de B2B dealerportal. Lees meer over de toekomstplannen van Eddy Merckx de digitale uitgave van Tweewieler mei 2016. 

 

Reageer op dit artikel