nieuws

Multicycle via Fietsenwinkel.nl

Fietsen

Fietsfabrikant Multicycle is de samenwerking aangegaan met de online aanbieders Fietsenwinkel.nl en Fietsvoordeelshop.nl. De elektrische fietsen van Multicycle zullen via dit multichannel kanaal verkocht gaan worden. Voor grotere naamsbekendheid en uitbreiding van het dealernetwerk.

Multicycle via Fietsenwinkel.nl
Multicycle shop-in-shop bij een dealer. Multicycle wordt nu ook verkocht via Fietsenwinkel.nl en Fietsvoordeelshop.nl. Foto: Multicycle

Jeroen Biesbroek, directeur Multicycle, zegt over deze nieuwe stap: “Multicycle speelt met de samenwerking in op de trend dat consumenten zich steeds maar online oriënteren en dat het aantal ‘e-shoppers’ is verdubbeld ten opzichte van 10 jaar geleden. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. We willen dit wel op een gezonde manier doen en met stabiele partners. Multicycle ziet deze multichannel retailers als nieuwe MC-dealers, die hun focus meer leggen op online verkoop (via hun webshop) en minder op hun fysieke winkels. Deze trend zien we steeds meer, ook bij andere dealers binnen het bestaande dealernetwerk. De markt vraagt hier ook om.”

Grotere naamsbekendheid

De samenwerking met beide partijen is een bewuste strategische keuze voor Multicycle. Biesbroek: “Het is een snelle en effectieve manier om meer naamsbekendheid voor het merk te creëren via grote multichannel retailers voor fietsverkoop in Nederland. De zichtbaarheid van het merk Multicycle op hun zeer druk bezochte internetsites, zal de naamsbekendheid aanzienlijk verhogen bij een grote groep consumenten die normaal gesproken niet met het merk in aanraking komen. Hierdoor zal meer vraag komen naar het merk Multicycle en dus ook meer vraag naar de fietsen van Multicycle, óók bij de bestaande MC-dealers. Zij kunnen juist nu hun toegevoegde waarden laten zien aan consumenten, die bewust naar een MC-dealer in de buurt gaan en naar het merk Multicycle gaan vragen.”

Marktuitbreiding

Hij vervolgt: “Een andere belangrijke keuze voor de samenwerking voor Multicycle is dat deze multichannel retailers fysieke winkels hebben in plaatsen waar op dit moment geen MC-dealers vertegenwoordigd zijn. Voor Multicycle betekent dit in deze ‘witte’ gebieden een aanzienlijke marktuitbreiding. Daarnaast opent deze samenwerking voor Multicycle de markt in België, Denemarken en Zweden waar Fietsenwinkel.nl en Fietsvoordeelshop.nl ook vertegenwoordigd zijn.”

Multicycle als toevoeging in het hogere segment

Biesbroek: “Het merk Multicycle is voor Fietsenwinkel.nl en Fietsvoordeelshop.nl een belangrijke toevoeging in hun bestaande aanbod elektrische fietsen. Dankzij het merk Multicycle wordt het assortiment uitgebreid met meer keuze in het hogere segment. Multicycle speelt hierin een belangrijke rol als hoogwaardig premium merk met de daarbij behorende prijzen.”

Winst voor dealers

Biesbroek: “Multicycle ziet deze samenwerking als een win-win situatie, voor het merk zelf maar ook voor onze dealers. Meer naamsbekendheid betekent meer vraag naar het merk Multicycle. Voor MC-dealers een kans om juist deze online oriënterende consument, die normaal niet in contact was gekomen met het merk Multicycle, te ‘vangen’ en vast te houden. Wij verheugen ons dan ook op een succesvolle samenwerking met Fietsenwinkel.nl en Fietsvoordeelshop.nl.”

 

Reageer op dit artikel