nieuws

Union richt zich met click & collect op urban bikers

Fietsen 1121

Union richt zich met click & collect op urban bikers
De Lite is een modulaire fiets. Door middel van ‘crowdsourcing’ gaat Union met het publiek op zoek naar relevante, extra modules die later als meeroptie bij de nieuwe urban bike worden aangeboden. Foto Union

Union richt zich vooral op de urban bikers, de grote groep mensen die zich vooral in steden fietsend verplaatsen. Uit marktonderzoek blijkt volgens Union dat gemak en ontzorging voor deze doelgroep belangrijk zijn. Volgens het principe ‘click and collect’ kunnen zij de gloednieuwe Lite online aanschaffen en deze op een zelf gekozen moment afhalen bij een van de 150 Union-dealers.

“Op deze manier versterken het on- en offline verkoopkanaal elkaar”, zegt woordvoerder Koen van der Weerd van Union. Uit het onderzoek van Union blijkt dat urban bikers sterk online zijn georiënteerd en tegelijkertijd waarde hechten aan de service van een tweewielerspecialist in de stad.

Crowdsourcing

Niet alleen de wijze waarop de Lite wordt aangeboden is anders; ook het verhaal achter de urban bike is vernieuwend. Hier ligt de nadruk eveneens op gemak. De Lite is een modulaire fiets. Door middel van crowdsourcing gaat Union met het publiek op zoek naar relevante, extra modules die later als meeroptie bij de nieuwe urban bike worden aangeboden. Consumenten kunnen al hun ideeën, wensen en innovaties aan Union voorleggen. Uiteindelijk gaan de twee meest gewilde ideeën in productie.

Lees ook: Union bouwt urban bike samen met fietsers zelf

Reageer op dit artikel