nieuws

Elektrische en connected VanMoof

Fietsen 2654

Elektrische en connected VanMoof
De eerste elektrische VanMoof Electrified S is ook meteen een connected bike. Foto VanMoof

De eerste VanMoof met elektrische trapondersteuning is onderweg. Het inmiddels wereldwijd bekende merk met Amsterdamse roots geeft speciaal voor VanMoofers een pre-order uit voor de VanMoof Electrified S. Die is nu te bestellen voor een pre-order prijs van € 2.298,- en kost normaal € 2.998,-.

De VanMoof Electrified S is niet alleen een e-bike, maar ook meteen een connected bike. De connectie via internet biedt een aantal voordelen. Zo is de nieuwe e-bike ‘keyless’ en open je het elektronische slot door simpelweg je hand op de fiets te plaatsen. Als het systeem bevestigt dat jij de eigenaar bent, klikt het vanzelf open. Dit werkt via Bluetooth LE remote control. Het is een zogenoemde smart bike; de Electrified S heeft zijn eigen smartphone app (via Vodafone, compatible met Android & iOS) die met een enkel vingertip is te activeren. In deze app is ook een anti-diefstalmogelijkheid ingebouwd, met een gps-tracking systeem. Ook meldt VanMoof dat ze de Electrified S hebben beschermd met anti-diefstal schroeven en -onderdelen. De totale e-bike weegt slechts 18,4 kg, inclusief accu.

Elektrisch ondersteund

De VanMoof Electrified S is uitgerust met een lichte voorwielmotor. Het merk zegt ‘te geloven in de voorwielmotor als de ultieme positie voor de motor. Dit omdat de rotatiesnelheid van de as veel hoger is, waardoor de versnellingsbox veel lichter en kleiner kan zijn. Voor urban bikes die zich voornamelijk op asfalt bewegen de optimale oplossing’ volgens VanMoof. Specificaties motor: 250W motor met een piekvermogen tot 350W (18Nm torque), geschikt tot maximaal 25km/u en uitgerust met een planetaire versnelling. Deze schakelt automatisch vanaf 18 km/u. De VanMoof Electrified S heeft een speciale power boost button waarmee de extra vermogenspiek van 350W wordt geactiveerd.

Accu in framebuis

De accu is een LG-accu geïntegreerd in de framebuis. De capaciteit van de accu is 418Wh 36V / 11,6A. Er zijn vier niveaus van ondersteuning. Niveau 1 is goed toe te passen als je samen met iemand fietst die geen e-bike rijdt, en geeft de grootste actieradius, tot wel 120 km. Niveau 4 geeft de meeste ondersteuning waarmee de fietser makkelijk de maximaal toegestane snelheid van 25 km/u haalt (actieradius ongeveer 75 km). De bijgeleverde oplader (36V, 2A) zorgt dat de accu in 6 uur wordt opgeladen van leeg naar helemaal vol.

De VanMoof Electrified S is verkrijgbaar in In grijs, zwart en wit.

Reageer op dit artikel