nieuws

Babboe lanceert Babboe Mountain

Fietsen

Babboe lanceert Babboe Mountain
De nieuwe Babboe Moutain Curve. Foto Babboe

De nieuwe Babboe Mountain is uitgerust met een Yamaha midden-motor en traploze NuVinci versnellingen. Daarmee fiets je met gemak heuvelopwaarts of tegen de wind in. De krachtsensor zorgt dat de kracht van de elektrische fiets wordt afgestemd op de kracht die de berijder zelf geeft, wat een natuurlijke fietservaring geeft.

Net als zijn voorgangers, is ook de Babboe Mountain ontwikkeld op basis van het Babboe principe ‘van ouders voor ouders’. Met deze nieuwe bakfiets heeft Babboe gehoor gegeven aan de vraag om een nog betere elektrische bakfiets op de markt te brengen. Carien Bardoel, één van de initiatiefnemers Babboe: “Het is niet alleen de klimkwaliteit die de Babboe Mountain speciaal maakt, de combinatie van de middenmotor met de traploze versnellingen zorgt voor een zeer soepele fietservaring. Deze soepelheid is vooral tijdens het afleggen van langere afstanden een voordeel.” De bakfiets is uitgebreid getest in de Zwitserse bergen en door testautoriteit TÜV. De Babboe Mountain is leverbaar als twee- en driewiel bakfiets.

Wereldwijd

De Babboe Mountain is inmiddels ook in het buitenland geïntroduceerd. Steeds vaker ontdekken jonge gezinnen in het buitenland de bakfiets, omdat ook zij ondervinden dat de bakfiets een veilig, gezellig en schoon alternatief is om kinderen te vervoeren. Op dit moment is Babboe wereldwijd vertegenwoordigd in 22 landen. Babboe ziet een sterke groei in Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Veiligheid prioriteit voor ouders

Voor ouders die, in Nederland en het buitenland, de aanschaf van een bakfiets overwegen, staat veiligheid op de eerste plaats. Daarna komen praktische overwegingen zoals het vervoeren van meerdere kinderen en de ruimte voor boodschappen. Bovendien is de bakfiets een duurzaam alternatief voor de  tweede auto.

Reageer op dit artikel