nieuws

Wiki Sports opent belevingscentrum

Fietsen

Wiki Sports opent belevingscentrum
Wiki Sports, de Limburgse fietsenimporteur en distributeur van hoogwaardige accessoires en kleding, heeft in Hasselt zijn nieuwe showroom en experiencecentrum geopend.

Wiki Sports, de Limburgse fietsenimporteur en verdeler van hoogwaardige accessoires en kleding, heeft in Hasselt zijn nieuwe showroom en experiencecentrum geopend. Wiki Sports verdeelt voor de Benelux onder meer het exclusieve Zwitserse merk Kemo, mtb-fietsen van Mondraker, en design kleding voor professionele én vrijetijdsfietsers en mountainbikers van de Milanese onderneming Briko.

Volgens Ron Bussels, kopman van het Wiki Sports team en Kemo Manager Benelux, is er op korte termijn in zijn organisatie plaats voor een tiental werknemers. Wiki Sports streeft met zijn hoog kwalitatief aanbod naar een snelle penetratie in de groeiende markt van sportartikelen.

Uitbreiding team

Wiki Sports is opgericht door de uit Neeroeteren (Maaseik) afkomstige Ron Bussels, die behoorlijk wat kennis en ervaring cumuleert in het commerciële fietsen- en mountainbikecircuit. Wiki Sports specialiseert zich meer en meer in het verdelen van exclusieve en technologisch hoogwaardige sportmerken voor de Benelux. Bussels wil met zijn innovatieve producten en bijzonder klantvriendelijke diensten op korte termijn de Benelux-markt veroveren met een ongeveer tienkoppige ploeg van gedreven en vakbekwame mensen. Tot het dealernetwerk behoren zowel de sportwinkels als de betere fietsenhandel.

Experience center

Wiki Sports hanteert een even originele als efficiënte bedrijfsfilosofie. Ron Bussels: “We willen veel verder gaan dan de klassieke relatie koper-verkoper, waar het meestal blijft bij het aanprijzen en leveren van goederen. Wij denken mee met onze afnemers én met hun klanten. Daarom hebben we in ons nieuw hoofdkwartier in Hasselt een heus experience- of belevingscentrum ingericht. Zowel onze huidige dealers als onze potentiële relaties, plus hun klanten, kunnen in ons experience center daadwerkelijk een gamma aan fietsen en mountainbikes uittesten. Ze krijgen alle mogelijke deskundige uitleg over producten en accessoires en kunnen ter plekke de kwaliteiten van ons aanbod vrijblijvend aan den lijve ondervinden. Zo kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van iemand van ons team een testritje doen op Circuit Zolder of in de vrije natuur,” aldus Ron Bussels.

Mobiel experience center

Wiki Sports schakelt ook een mobiel experience center in, dat is ondergebracht in een speciaal getunede en ingerichte Demo-truck, die overal in de Benelux bij de verdelers kan worden ingezet en ook als ondersteuning aangewend kan worden bij allerhande evenementen en beurzen.

Reageer op dit artikel