nieuws

Eddy Merckx onthult standbeeld tijdens de Tour

Fietsen

Eddy Merckx onthult standbeeld tijdens de Tour
De Tour de France kwam op maandag 6 juli langs in het geboortedorp Meensel-Kiezegem van Eddy Merckx. Foto: Eddy Merckx Cycles

De Tour de France kwam op maandag 6 juli langs in het geboortedorp van Eddy Merckx. In Meensel-Kiezegem werd een heus volksfeest georganiseerd voor lezers van Het Nieuwsblad. Comité 525 zorgde voor een uniek standbeeld van de Kannibaal. Vlak voor de doortocht van de renners kwam Eddy Merckx de feestgangers begroeten en zijn standbeeld onthullen.

Een mooi en emotioneel moment in zijn geboortedorp waar ze zelfs plannen hebben voor een Eddy Merckx straat en fietsroute.

Eddy Merckx Cycles

Eddy Merckx Cycles was op het feest aanwezig met enkele nieuwe 2016 racefietsen. Verder stond de limited edition EDDY70 verjaardagsfiets op de stand en die kon daar op heel wat belangstelling rekenen. Om het feestje helemaal compleet te maken gaf Het Nieuwsblad een nieuwe BLOCKHAUS67 racefiets weg ter waarde van € 1.500,-. De gelukkige winnaar zal dit nieuwe 2016 model binnenkort uitgereikt krijgen bij een Eddy Merckx Dealer in de buurt.

Reageer op dit artikel