nieuws

Pand Santos Bikes in Nieuw-Vennep officieel geopend

Fietsen

Pand Santos Bikes in Nieuw-Vennep officieel geopend
Robbert Rutgrink (oprichter en eigenaar) en Robert Vaneman (eigenaar) openen het nieuwe pand. Foto: Santos Bikes

Santos Bikes is verhuisd naar een nieuwe locatie in Nieuw-Vennep. Deze nieuwe locatie is groter en bevat een ruime showroom, een open werkplaats en aparte magazijnen voor onderdelen, frames en bulkgoederen. In november verhuisde Santos al naar dit grotere pand en vorige week was de officiële opening voor relaties.

Door de sterke groei van de afgelopen tijd was het bedrijf toe aan meer ruimte. De vraag naar Santos is in de afgelopen jaren zowel in binnen- als buitenland flink gestegen. De nieuwe showroom wordt wekelijks druk bezocht, waarbij ook gretig gebruik wordt gemaakt van de meer dan 120 testfiesten, alle met riemaandrijving. Voor de toekomst heeft het bedrijf dan ook mooie plannen. Op het nieuwe terrein is plaats voor een extra hal, waarmee de productie- en opslagcapaciteit nogmaals kan verdubbelen.

Gedegen voorraadbeheer

Santos maakt custombuilt fietsen, die allemaal met de hand worden opgebouwd en just-in-time aan de dealers worden geleverd. Dat vraagt om kwaliteit en flexibiliteit en een gedegen voorraadbeheer. Productverbetering heeft altijd hoog op het lijstje gestaan. De eigen R&D afdeling is hiervoor essentieel.  Een van de eigen ontwikkelingen is het anti-doordraaibalhoofdstel met RVS lagers, dat inmiddels standaard in alle Santos fietsen wordt gebruikt. Ook werd dit jaar de elektrische variant van veel Santossen geïntroduceerd.

Persoonlijk contact met klanten

Het bedrijf dat in 1997 begon in een klein schuurtje in Lisserbroek, is weliswaar gegroeid, maar in de basis niet veel veranderd. De drive om te gaan voor kwaliteit en duurzaamheid is onverminderd en het directe, persoonlijke contact met haar klanten blijft. Zo ook tijdens de opening. Voor dealers en andere vrienden van Santos was er gelegenheid om het bedrijf van binnen te bekijken. Ze kregen een rondleiding door de showroom en de werkplaats, maar ook achter de schermen van het bedrijf. De aparte werkwijze, die uniek is voor de fietsbranche, was voor veel bezoekers een eyeopener. Met een hapje en een drankje werd getoost op alweer de vierde locatie waar Santos gevestigd mag zijn.

Nieuw adres

Santos Bikes, Schillingweg 41, 2153 PL Nieuw-Vennep

 

Reageer op dit artikel