nieuws

John Vermeulen sponsort fietstocht van Amsterdam naar Kaapstad

Fietsen

John Vermeulen sponsort fietstocht van Amsterdam naar Kaapstad
Ronald Breeman (in het midden) met Jilt van Schayik en Teun Meulepas.

Winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2014 John Vermeulen in Uden is sponsor van het project Building Bridges. VN -jongerenvertegenwoordiger Jilt van Schayik vertrekt vandaag voor een fietstocht naar Kaapstad. Hij fietst samen met Teun Meulepas, voorzitter van de stichting Building Bridges, uit Amsterdam om het Europese en Afrikaanse continent op de fiets te doorkruisen. Onderweg gaan de twee met jongeren in gesprek over de post-2015 ontwikkelingsdoelen en de uitvoering daarvan.

“Toen dit project bij ons onder de aandacht kwam waren we meteen gecharmeerd van het idee. Jilt en Teun moeten meerdere duizenden kilometers fietsen waarbij het cruciaal is dat zij ook daadwerkelijk aankomen in Kaapstad. Om te zorgen dat het materiaal geen roet in het eten gooit, heeft John Vermeulen Uden besloten om dit initiatief te sponsoren met fietsen, onderdelen en kleding. Op die manier willen wij bijdragen aan het succes van de mooie project”, aldus John Vermeulen.

Jongeren verbinden

Volgens initiatiefnemer Jilt Van Schayik is er een kloof tussen beleidsmakers op internationaal niveau en de praktijk van het dagelijks leven van jongeren. De post-2015 ontwikkelingsdoelen staan volgens hem te ver van de praktijk. Van Schayik: “Het doel van dit avontuurlijke project is om jongeren te verbinden, verhalen te delen, en om elkaar te inspireren een verschil te maken in deze wereld. Wij willen jongeren een stem te geven.”
Minister Koenders van Buitenlande Zaken steunt het project en zal de reis van Van Schayik en Meulepas volgen. “De verhalen en ervaringen die de VN-jongerenvertegenwoordiger tijdens zijn reis verzamelt, zijn van belang voor de internationale beleidsmakers. De stem van jongeren moet natuurlijk ook gehoord worden”, aldus de minister.
Van Schayik en Meulepas fietsen door 20 landen. In ieder land worden nationale projecten georganiseerd voor en door jongeren. Van Schayik: “Hierbij worden jongeren bij elkaar gebracht om hun toekomst en dromen te delen en elkaar te inspireren tot actie.”

Reageer op dit artikel