nieuws

Gazelle en Kalkhoff in speed e-bike verkoopoverzicht

Fietsen

Gazelle en Kalkhoff in speed e-bike verkoopoverzicht
In januari werden de meeste speed e-bikes verkocht van het merk Sparta.

In januari zijn er 23 Gazelle speed e-bikes op kenteken gezet. Van het andere merk uit de Pon-groep, Kalkhoff, werden 13 modellen uit deze categorie elektrische fietsen verkocht. De meeste speed e-bikes in januari werden verkocht van het merk Sparta: 107 stuks.

Kijkend naar hoe het nieuwe jaar is gestart qua verkoop van speed e-bikes dan luidt de conclusie dat die goed uit de startblokken is gekomen. Ook treffen we weer nieuwe namen aan binnen de verkoopoverzichten van gemotoriseerde tweewielers zoals die door het bureau voor voertuiginformatie en –documentatie, VWE, worden verzameld. Die nieuwe namen zijn Gazelle en Kalkhoff. Die maken dat er nu vijf merken zijn vertegenwoordigd binnen het VWE-verkoopoverzicht van de top 25 merken snorfietsen.

Sparta marktleider

Sparta verkocht in januari 107 speed e-bikes en was daarmee marktleider in dit segment.. Van het Duitse Riese & Müller werden er 59 gekentekend; van Gazelle zoals genoemd 23 en van Kalkhoff dus 13. Van het Zwitserse merk Stromer werden er 11 op kenteken gezet. Dit tezamen maakt dat er in januari 213 speed e-bikes (binnen de top 25 merken) werden verkocht, 9 procent van de totale snorfietsverkoop.

Reageer op dit artikel