nieuws

Sappenkoningin verleidt autorijders met Stromer

Fietsen

Sappenkoningin verleidt autorijders met Stromer
Stromer speelt een prominente rol in de bromfietsstatistieken. Een speed e-fiets merk in de top-5 van de bromfietsverkopen, met een marktaandeel van bijna vijf procent. is uniek. Foto Stromer/Tomatillo Tex-Mex to go

QicQ in het Amsterdamse Westerpark is de eerste conceptstore in Nederland waar alleen de Zwitserse merken BMC en Stromer verkocht worden. Onderneemster Odette Oostindiën stopt haar energie in een duurzame passie: het verleiden van autorijders. Ze probeert steeds meer mensen uit de auto op de fiets voor woon- werkverkeer te krijgen. Sappenkoningin Odette Oostindiën startte ruim tien jaar geleden met Shakie’s.

Deze onderneming verkocht sappen, shakes en biologische snacks op NS stations. Oprichtster Odette Oostindiën verkocht het concept vijf jaar geleden aan Servex, eenretaildochter van NS. “Een aantal jaar nadat ik Shakie’s had verkocht aan de NS kwam ik in aanraking met de high-speed e-bike en ik zag direct de mogelijkheden hiervan voor de commuter. Hoewel Nederland een fietsland is, gebruikt maar drie procent de fiets voor afstanden van 20 km. Ik woon zelf in Heemstede en ben op de high-speed e-bike echt sneller in het Westerpark van Amsterdam dan met de auto. En ik heb geen parkeerproblemen of kosten.”

Stromer high speed

Daarnaast ziet Oostindiën ook een andere doelgroep in de binnensteden, zoals koeriersdiensten en bezorgscooters. “Dit eerste jaar zijn in heel Nederland ongeveer 225 Stromers op kenteken gezet. Dat valt in het niet bij de 57.000 scooters die nog in Amsterdam rijden, die overigens voor veertig procent verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van koolwaterstoffen in de binnenstad. En wat maar weinig fietsers weten is dat ze ook nog eens meer ultra fijnstof binnen krijgen van een scooter met een verbrandingsmotor dan van een rijdende vrachtwagen.”

Een schaap over de Dam

Oostindiën:”Ik vind het geweldig dat Tomatillo Tex-Mex to go nu een stap neemt om een scooter in te ruilen voor onze high speed e-bike. Hier gaat zeker gelden: als er één schaap over de Dam is volgen er meer. Wij hebben wel even tijd nodig gehad om een speciale aanpassing te maken zodat de bezorgbak op de fiets gemonteerd kon worden, maar dat is nu goed gelukt. Bij succes worden alle scooters van Tomatillo ingeruild voor high speed e-bikes.”
Eigenaar van Tomatillo, Max Olivier: “Bij onze visie op duurzaam ondernemen past het natuurlijk om de vervuilende scooters in te ruilen voor een elektrische fiets. Daarnaast is het leasen van de elektrische fiets velen malen goedkoper dan de scooter en gezonder voor de bezorger. Ik ben op het idee gekomen toen ik op internet las dat in Zwitserland ook bezorgd werd op de high-speed e-bikes. Zo kwamen we dan ook uit bij QicQ, de eerste concept store in Nederland van deze Zwitserse elektrische fiets, de Stromer.”

Over QicQ

QicQ is het  nieuwe initiatief van serie onderneemster Odette Oostindiën. Particulieren kunnen de conceptstore in het Amsterdamse Westerpark bezoeken voor een testrit. Daarnaast adviseert QicQ bedrijven hoe de e-bike ingezet kan worden als onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden om duurzame en gezonde mobiliteit te stimuleren. Voor bedrijven heeft QicQ een speciaal bikesharing concept ontwikkeld dat per maand is op te zeggen.

Reageer op dit artikel