nieuws

Prima debuutjaar voor high speed e-bikes

Fietsen

Prima debuutjaar voor high speed e-bikes
Doorbreekt de speed e-bike verkoop dit jaar de tienduizend grens? Foto: Tweewieler

2014 is een prima debuutjaar gebleken voor speed pedelecs die ook wel high speed e-bikes worden genoemd. Het nieuwe voertuigtype heeft een respectabel marktaandeel weten te veroveren binnen de geregistreerde en gekentekende verkoop.

Volgens VWE (bureau voor Voertuiginformatie en Documentatie) is 2014 afgesloten met 2.237 op naam gezette kentekens voor high speed e-bikes. Daarmee heeft de snelle e-bike binnen een jaar een marktaandeel van 4,8 procent veroverd binnen een totale snorfietsverkoop van 46.658 stuks.

Sparta marktleider

Sparta is marktleider bij de high speed e-bikes. Het tegenwoordig Heerenveense merk zag 1.284 van haar modellen op kenteken gezet worden. De tweede plaats wordt ingenomen door het Duitse Riese & Müller met 741 verkochte en gekentekende exemplaren terwijl van het Zwitserse merk Stromer 212 high speed e-bikes werden verkocht.

Reageer op dit artikel