nieuws

Inschrijving Fiets awards geopend

Fietsen

Inschrijving Fiets awards geopend
Aanmelden voor de Fiets, E-bike en Speed E-bike van het Jaar 2015 kan tot uiterlijk 9 januari aanstaande en de fiets(en) moeten op 19 januari beschikbaar zijn voor jurering.

Naast de bekende Fiets van het Jaar en de E-bike van het Jaar, zal er dit jaar februari tijdens de Nationale (E-)Bike Testdagen voor het eerst ook een Speed E-bike van het Jaar worden uitgereikt. De vakjury heeft voor 2015 een nieuwe categorie in het leven geroepen: de Speed E-bike van het Jaar.

De speed e-bike (ook wel ‘speed pedelec’ genoemd) heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Deze elektrische fiets die door een groter motorvermogen een maximumsnelheid van 45 km/uur kan halen, is naast de populaire e-bike een serieus vervoersmiddel geworden. Diverse importeurs en fabrikanten leveren inmiddels speed e-bikes. De jury verwacht daarom dat er voor deze nieuwe categorie een hoop inzendingen zullen binnenkomen. “Omdat de speed e-bike niet te vergelijken is met een gewone e-bike, is besloten om een nieuwe categorie voor deze verkiezing in het leven te roepen,” licht juryvoorzitter Jack Duis toe.

X-factor

Ook dit jaar zal de onafhankelijke vakjury bij het beoordelen extra aandacht besteden aan de ‘X-factor’ van de fietsen. Met de extra aandacht voor de ‘X-factor’ wil de jury een breed scala aan verschillende soorten fietsen voor de verkiezing bij elkaar krijgen. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 januari aanstaande en de fiets(en) moeten op 19 januari beschikbaar zijn voor jurering. Het inschrijfformulier kunt u downloaden op www.fietsawards.nl.

Fiets Innovatie Awards

Tijdens de aankomende Nationale (E-)Bike Testdagen worden voor de tiende keer de Fiets Innovatie Awards uitgereikt. Deze zijn in het leven geroepen om nieuwe, innovatie producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek. Heeft u een fiets(accessoire) of innovatie aarzel dan niet en schrijf gelijk in. Uitsluitend fietsproducten die niet eerder dan januari 2014 nieuw of substantieel vernieuwd op de markt zijn gebracht, komen in aanmerking voor de toekenning van een Fiets Innovatie Award 2015. Aanmelden kan tot uiterlijke 5 januari aanstaande. Inzendingen dienen uiterlijk 12 januari 2015 beschikbaar te zijn voor de jury. Het inschrijfformulier kunt u downloaden op www.fietsawards.nl.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Marianne Kremer, m.kremer@raivereniging.nl of 020-504 4942.

Presentatie op Tweewieler VIP-avond

Op de exclusieve Tweewieler VIP-avond op maandag 2 maart worden de Fiets, E-bike en Speed E-Bike van het Jaar, samen met de Fiets Innovatie awards in een videopresentatie en korte interviews met de winnaars gepresenteerd. Op deze avond worden verder de laatste marktcijfers en –trends , en een retailgoeroe komt spreken over trends in retail. Als afsluiting van de avond, waarvan ENRA hoofdsponsor is, wordt de winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing 2015 bekendgemaakt. De Tweewieler VIP-avond wordt afgesloten met een Walking Diner en netwerkborrel.

Reageer op dit artikel