nieuws

Cortina opent nieuw warehouse in Tsjechië

Fietsen

Cortina opent nieuw warehouse in Tsjechië
Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag vanuit de markt, heeft Kruitbosch/Cortina een nieuw warehouse in Tsjechië in gebruik genomen.

Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag vanuit de markt, heeft Kruitbosch voor Cortina een nieuw warehouse in het Tsjechische Kopřivnice in gebruik genomen. Deze week werd de nieuwe opslagruimte, direct gelegen naast de fabriek waar de Cortina-fietsen worden geproduceerd, feestelijk geopend. In het warehouse is plek voor ongeveer 65.000 fietsen.

Chris en Wilco Kruitbosch, mede-eigenaren van Cortina, waren aanwezig bij de feestelijke opening. Het warehouse is gebouwd om goed aan de (seizoens)vraag naar Cortina-fietsen te kunnen voldoen. In 2014 heeft Cortina meer fietsen dan ooit verkocht, een groei van ruim 25 procent ten opzichte van vorig jaar. In het laagseizoen wordt er nu meer geproduceerd om in het hoogseizoen optimaal te kunnen leveren aan fietsspeciaalzaken.

Ook afgelopen maanden goed geleverd

Chris Kruitbosch: “We konden in de afgelopen maanden gelukkig goed leveren aan onze klanten. Om ook in 2015 goed te kunnen leveren is de opening van het warehouse een oplossing waar we heel blij mee zijn. Door dit warehouse hebben we meer opslagmogelijkheden waardoor we de seizoensvraag beter aan kunnen. We hadden verwacht te starten met een goed gevuld warehouse, maar door de enorme vraag naar Cortina-fietsen in de afgelopen maanden starten we nu met een zo goed als leeg warehouse. Dat is natuurlijk alleen maar mooi.”

Bijna 20 procent marktaandeel bij de stadsfietsen

Kruitbosch meldt dat recente cijfers van GfK laten zien dat het marktaandeel van Cortina in de categorie stadsfietsen nu 19 procent is. Uit de GfK-cijfers blijkt volgens Kruitbosch verder dat Cortina marktleider is in het prijssegment € 300 – € 700.

Reageer op dit artikel