nieuws

Sleutelworkshop voor dames bij Merida groot succes

Fietsen

Sleutelworkshop voor dames bij Merida groot succes
De dames kregen onder andere les van Daphny van den Brand.

Ongeveer 40 dames deden onlangs mee aan een workshop ‘Sleutelen voor dames’ bij het Merida Experience Centre in Apeldoorn. Deze avond werd georganiseerd door de NTFU afdeling Fietsvrouwen en alleen bezocht door dames die hier van onder andere les kregen van wereldkampioene veldrijden Daphny van den Brand.

Les in het correct reinigen van een fiets, repareren van een gebroken ketting, wisselen van banden en nog veel meer. De dames werden in groepen verdeeld en op diverse locaties in het Merida Experience Centre werd een instructie verzorgd. “Het op de juiste manier schoonmaken van een fiets is iets wat niet onderschat moet worden”, aldus Daphny. “Maar al te vaak wordt er zomaar een hogedruk spuit op de fiets gezet en wordt het vet in de lagers eruit gespoten met alle gevolgen van dien.”

NTFU Fietsvrouwen

Manon Crijns van de NTFU is enthousiast over de workshop: “We hebben dit nu een aantal malen georganiseerd en de opkomst van dames blijft groeien. Natuurlijk willen wij dat dames ook zelf een band kunnen wisselen, en de instructie van Daphny is dan perfect. Zij weet als vrouw op een goede manier de fietsvrouwen ‘tips & tricks’ bij te brengen. Het is mooi om dit bij Merida te organiseren, midden tussen de fietsen, in Apeldoorn, centraal in Nederland gelegen. Behalve de showroom is er een gezellige bar, met een knapperend vuur in de grote open haard. Dit maakt alles ook nog eens extra sfeervol. We zijn zeker voornemens om de sleutelworkshops deze winter nog een aantal malen te organiseren”, aldus een tevreden Manon Crijns.
Dealers die dames hierop willen attenderen kunnen dit doen door te verwijzen naar www.fietsvrouwen.nl en de Facebook pagina www.facebook.com/fietsvrouwen.
Meer nieuws over Merida

Reageer op dit artikel