nieuws

Revolutionaire Mando zoekt dealers

Fietsen

Revolutionaire Mando zoekt dealers

Alweer twee jaar geleden maakte hij zijn opwachting: de revolutionaire elektrische vouwfiets zonder ketting, de Mando Footloose. Sindsdien bleef het stil, voornamelijk omdat men koos voor verkoop via internet. Daar komt men nu van terug en zoekt Mando dealers binnen de Benelux.

Tijdens de 2012 Eurobike werd de Mando Footloose gepresenteerd als ‘De première van kettingloze hybride technologie voor e-bikes’. Een gigant uit de auto-industrie bleek achter de vouw e-bike te zitten: het Koreaanse bedrijf Mando Corp. Dit is een leverancier voor vooral de auto-industrie in het Verre Oosten. Mando maakt remsystemen, stuursystemen en veersystemen voor auto’s. Wat de Mando revolutionair maakt is dat het geen elektrische vouwfiets is maar een elektronische.

Elektronische aandrijving

De elektronische aandrijving vindt plaats met pedalen die in plaats van een ketting een (wisselstroom)dynamo in gang zetten. De stroom die daarmee wordt opgewekt, samen met de stroom die van de accu wordt onttrokken naar de mate van motorondersteuning, zet de 250W motor in gang. Voordeel van deze nieuwe aandrijftechniek is dat er een veel mooier en moderner ogend fietsontwerp gemaakt kan worden, met een strak frame waar nauwelijks nog onderdelen aan zijn gemonteerd. Ook kabels ontbreken vrijwel.

40-tal dealers in Nederland en België

Het was de bedoeling van het Koreaanse autobedrijf om met verkoop via internet de Mando Footloose aan de man te brengen. Kennelijk levert dat niet de gewenste resultaten omdat de Europese vestiging van Mando Corporation, Halla Meister Europe BV te Rotterdam/Pernis, nu bekendmaakt dat men zoekt naar 40-tal dealers binnen Nederland en België om de Mando Footloose te verkopen. Het bedrijf zegt bezig te zijn met het selecteren van 40 dealers die dan vanaf komende februari zouden kunnen starten met de verkoop. De verkoopprijs is vastgesteld op € 2.690,-. Klik hier voor meer informatie over Mando Corporation.

Reageer op dit artikel