nieuws

Piaggio (Vespa) stapt in elektrische fietsen

Fietsen

Piaggio (Vespa) stapt in elektrische fietsen
Grootste kwaliteit van de Piaggio e-bike zit ‘m in zijn uiterlijk: typisch Italiaans, een plaatje!

Europa’s grootste fabrikant van scooters en motorfietsen, Piaggio die onder andere de Vespa scooters maakt, stapt nu ook in de elektrische fietsen. En wat men vorige week tijdens de EICMA motorshow presenteerde, mag er zijn qua styling en design.

De Piaggio e-bike die zoals het er nu naar uitziet volgend jaar leverbaar zal worden, maakt gebruik van een in eigen huis ontwikkelde mid-motor. De 250 – 350W motor is compact en past daarmee in een enigszins vergroot brackethuis. De motor wordt gecombineerd met een li-ion accu die 400 watt uur aan ‘vermogen’ in huis heeft. Verdere technische details ontbreken vooralsnog.

Extra functies via smartphone

Het persbericht dat Piaggio verspreide tijdens de vorige week in Milaan gehouden internationale motortentoonstelling EICMA, maakt niet duidelijk welke sensoren toegepast worden om de Piaggio e-bike in staat te stellen de trapondersteuning naar behoren te laten functioneren. Waar de Piaggio informatie wel uitgebreid bij stil staat is dat de e-bike allerlei extra functies biedt die te bedienen zijn via de smartphone van de rijder. Tot en met het uitlezen van waar eventuele defecten van het systeem aan te wijten zijn!

Grootste kwaliteit in uiterlijk

Vooralsnog lijkt het erop alsof de grootste kwaliteit van de Piaggio e-bike ‘m in zijn uiterlijk zit. Typisch Italiaans; een plaatje met een fraai gevormd aluminium frame; hoge profiel wielen met speciaal spaakpatroon en de wijze waarop de motor en accu is geïntegreerd in het design: het maakt de Piaggio e-bike een opvallende verschijning.

2e grote scooter- en motorfabrikant met e-bikes

Informatie over wanneer de Piaggio e-bike leverbaar gaat worden en voor welke prijzen, gaat ongetwijfeld volgen vanuit Piaggio Benelux. Opvallend is wel dat naast KYMCO (met Klever e-bikes) nu ook Piaggio in de elektrische fietsen stapt. Daarmee is het de tweede grote scooter- en motorfabrikant die zich op dit segment van de gemotoriseerde tweewielermarkt richt. Ongetwijfeld gaan er meer volgen.

Reageer op dit artikel