nieuws

Grootste naafmotorenfabrikant start In Europa

Fietsen

Grootste naafmotorenfabrikant start In Europa
Bafang komt voort uit 8Fun, de grootste naafmotorenfabrikant ter wereld. Deze heeft nu ook een midmotor systeem met de Max Drive.

Jack Brandsen, bekend van NuVinci, maar sinds kort in dienst bij de grootste fabrikant van naafmotoren ter wereld, gaat de Europese vestiging van dit bedrijf leiden. Deze fabrikant start in Europa onder de naam Bafang en heeft tevens een middenmotor aan haar leveringsprogramma toegevoegd.

Tijdens de Taichung Bike Week twee weken geleden, een show gericht op productmanagers van fietsfabrikanten die jaarlijks in Taiwan wordt gehouden, presenteerde Bafang Europe zich. Bafang komt overigens voort uit 8Fun. Dit is de grootste fabrikant van naafmotoren voor elektrische fietsen ter wereld. Afgelopen jaar produceerde 8Fun een kleine 750.000 naafmotoren waarvan ongeveer de helft werd geëxporteerd naar Europese fabrikanten van e-bikes. 8Fun heeft besloten haar naam te veranderen in Bafang en zal voortaan uitsluitend nog onder deze naam opereren.

After sales service activiteiten

Bafang Europe heeft zich inmiddels gevestigd in de regio Eiffel in Duitsland. Daar is een service center waar alle after sales activiteiten voor de gehele Europese e-bike markt worden geconcentreerd en waar tevens trainingen zullen worden gegeven.

Bafang Max Drive System

Bafang presenteerde tijdens de Taichung Bike Week het Max Drive System waar een middenmotor het hart van vormt. Het is een uitermate krachtige motor in staat tot een maximaal koppel van 80Nm. Vandaar ook dat de Bafang Max Drive geschikt is voor reguliere 25km/uur e-bikes, maar ook voor s-pedelecs. Maximaal vermogen van de Bafang Max Drive is 250 – 350W. Ook bijzonder krachtig is de 43V/16Ah uur accu met 690Wh.

Stap naar high end e-bikes

Met de Max Drive wil Bafang een stap zetten naar high end e-bikes en naar een Europees niveau. De eerste testfietsen met de nieuwe middenmotor zijn tegen het einde van dit jaar beschikbaar. De productie start in maart 2015 en de Bafang middenmotor zal te vinden zijn op 2015 e-bike modellen die onder de 2.000 euro geprijsd zullen zijn.

Reageer op dit artikel