nieuws

Sparta verkoopt duizend speed pedelecs

Fietsen

Sparta verkoopt duizend speed pedelecs
Nieuwkomer binnen het groeisegment speed pedelecs is het Zwitserse merk Stromer.

De duizendste Sparta speed pedelec is op kenteken en op naam gezet en dus afgeleverd aan de klant. De verkoop van snelle e-bikes blijft behoorlijk doorlopen blijkt uit de VWE verkoopcijfers van brom- en snorfietsen.

De VWE-cijfers geven aan dat er tot en met september een kleine duizend (967) Sparta s-pedelecs op kenteken en op naam zijn gezet. Inmiddels moet dit cijfer tot ver over de 1.000 zijn gegroeid.

Nieuw merk

De nummer 2 van best verkopend merken op het vlak van s-pedelecs is en blijft Riese & Müller dat tot en met september op een aantal op naam gezette kentekens is gekomen van 509 stuks. Tevens dient er zich een nieuw merk aan op het vlak van de high speed e-bikes: Stromer. Dit stamt uit Zwitserland en komt uit de stal van BMC en is een in e-bikes gespecialiseerde dochteronderneming  van de BMC Group. Tot en met september zijn er 148 Stromer s-pedelecs verkocht.

Groeisegment

Sparta, Riese & Müller en Stromer hebben tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar gezamenlijk ruim 1.600 s-pedelecs op kenteken gezet. Dit houdt in dat gedurende heel 2014 er een kleine 2.000 snelle e-bikes aan de man gebracht gaan worden. Zeker niet slecht voor een debuutjaar! In 2015 gaan het er veel meer worden, al was het maar omdat dan veel meer merken actief zullen zijn binnen dit groeisegment.

Reageer op dit artikel