nieuws

Sparta ION RX+ krijgt GIO erkenning

Fietsen

Sparta ION RX+ krijgt GIO erkenning

Sparta heeft afgelopen zaterdag 4 oktober een erkenning Goed Industrieel Ontwerp ontvangen voor de Sparta ION RX+. Uit 60 inzendingen heeft een onafhankelijke jury het venieuwde 2015 model van de Sparta ION RX+ bekroond met een GIO erkenning 2014.

Bij de introductie, begin september, kreeg Sparta al veel positieve reacties over de verbeteringen van het 2015 model van de ION RX+. De verbeteringen hebben een positief effect op zowel functioneel, design-technisch als logistiek vlak. Desondanks was Sparta aangenaam verrast dat het nieuwe ontwerp een maand na introductie al beloond wordt met de prestigieuze GIO erkenning.

Lage instap en goede stabiliteit

Het design van de fiets werd door de vakjury zeer goed ontvangen. De lage instap van de fiets is volgens de jury niet alleen praktisch, maar door de vormgeving van de buizen fraai uitgevoerd. Tevens heeft het ontwerp een verhoogde stabiliteit tot gevolg.

Zelfde techniek als RXS+

De ION RX+ heeft dezelfde techniek als de E-Bike van het jaar 2014 (de ION RXS+), maar is uitgevoerd met een gesloten kettingkast, waardoor de e-bike vrijwel geen onderhoud vereist. De ION RX+ is een elektrische fiets met lichte, geruisloze D-light motor. Dankzij de accu-keuze tot maar liefst 600 Wh, bepaalt de consument niet alleen die actieradius, maar ook de aanschafprijs. Er zijn vier soorten accucapaciteiten.

E-series:

  • ION-300 series, 300 Wh, € 2.449,- (basis)
  • ION-400 series, 400 Wh, basis + € 150,-
  • ION-500 series, 500 Wh, basis + € 250,-
  • ION-600 series, 600 Wh, basis + € 350,-

Voor iedereen die geen prijs stelt op elektrische ondersteuning maar wel op design is de fiets ook als Sparta Sign te verkrijgen. Een ‘normale’ stadsfiets met luxe afwerking. De Sign is voorzien van hetzelfde design als de ION RX+ en heeft dezelfde comfortabele rijeigenschappen.

Reageer op dit artikel