nieuws

Shimano STEPS boort nieuwe Cortina doelgroep aan

Fietsen

Shimano STEPS boort nieuwe Cortina doelgroep aan
Aan de Cortina ECOMO range worden twee modellen met Shimano STEPS toegevoegd.

Vanaf voorjaar 2015 worden twee Cortina ECOMO modellen leverbaar met Shimano STEPS. Kruitbosch kiest ervoor de complete e-set van Shimano toe te passen, zodat de betrouwbaarheid optimaal is. Tijdens het Kruitbosch Bike Event konden dealers alvast proefrijden op deze modellen, met als gevolg dat meer dealers Cortina ECOMO gaan voeren.

Aan de Cortina ECOMO range worden twee modellen met Shimano STEPS toegevoegd. Een mechanisch schakelende variant met Nexus 7 en een elektronische schakelende e-bike met Di2 (8 speed). “We hebben Shimano STEPS aan de Cortina ECOMO collectie toegevoegd, omdat we dan ook e-bikes met een middenmotor kunnen bieden. Daar kunnen we een nieuwe doelgroep mee aanspreken,” zegt Rob Haarman, coördinator Klantenservice bij Kruitbosch.

Hij heeft tijdens het bike event veel dealers gesproken, die kwamen proefrijden of specifieke vragen hadden. “Ik merk dat ze er zeer enthousiast over zijn. Ze vinden dat de fietsen weinig geluid maken en dat de middenmotor mooi in het frame weg gewerkt is.”

Makkelijker collectioneren

De enthousiaste reactie op Shimano STEPS heeft volgens Haarman de prettige bijwerking dat meer dealers zich aanmelden als Cortina ECOMO dealer. “Dat komt enerzijds door STEPS, maar ook omdat we de ECOMO-collectie nu helemaal gelijk getrokken hebben met de niet aangedreven Cortina fietsen. Vorig jaar waren de modellen ook hetzelfde, maar verschilden de elektrische fietsen qua kleur en transfers van de gewone fietsen. Nu is daar geen onderscheid meer in, waardoor het voor de dealer veel makkelijker collectioneren is.”

Training

Begin maart 2015 worden de Cortina ECOMO modellen met Shimano STEPS uitgeleverd. “Dat is vlak voordat het seizoen weer van start gaat,” zegt Haarman. Volgens hem komt dat mooi uit, ook omdat dealers dan nog alle gelegenheid hebben om de STEPS-trainingen van Shimano te volgen. “De organisatie van die trainingen is helemaal in handen van Shimano zelf, maar ik adviseer dealers en medewerkers om daar zeker naartoe te gaan. Een grote groep medewerkers van Kruitbosch gaat die training ook volgens, want voor ons is dat net zo goed van belang als voor dealers.”

Reageer op dit artikel