nieuws

Santos Bikes verhuist naar groter pand

Fietsen

Santos Bikes verhuist naar groter pand
Het anti-doordraai balhoofdstel van Santos zorgt ervoor dat het stuur geblokkeerd wordt bij omklappen.

Santos Bikes, bekend van de custombuilt fietsen met riemaandrijving en Rohloff naven, verhuist naar een groter pand. De afgelopen jaren heeft Santos een sterke groei doorgemaakt. Santos kiest consequent voor kwaliteit, flexibiliteit (alle fietsen zijn custombuilt), leverbetrouwbaarheid (just-in-time, built-to-order) en risicoverlaging (geen voororders, geen modeljaren). Hierdoor is de vraag naar Santos in binnen- en buitenland de afgelopen jaren flink gestegen.

De eigen R&D afdeling draagt bij aan innovatieve ontwikkelingen zoals de riemaandrijving, de Bike Patrol politiefiets en de Travelmaster, een zeer populaire reisfietsenserie. Maar ook voor productverbetering zijn de eigen ingenieurs belangrijk. Dagelijks wordt er gewerkt aan het beter maken van bestaande producten. Dit heeft onder andere geleid tot het Santos Anti-doordraai-balhoofdstel met RVS lagers. Dit balhoofdstel wordt inmiddels standaard in alle Santos fietsen gebruikt.

Verhuizing naar Nieuw-Vennep

Door de groei is het huidige pand in Sassenheim te klein geworden. De nieuwe locatie is een stuk groter en biedt ruimte aan een moderne open werkplaats en aparte magazijnen voor onderdelen, frames en bulkgoederen. Hierdoor zijn zowel de productiecapaciteit als de opslagcapaciteit flink gegroeid en afgestemd op de huidige ontwikkeling van Santos. Voor de toekomst is uitbreiding met een extra hal op het zelfde terrein mogelijk waarmee de productie- en opslagcapaciteit nogmaals kan verdubbelen.
De Santos showroom (wekelijks geopend voor consumenten) en de testvloot met meer dan 120 Santos fietsen met Rohloff en riemaandrijving zijn inmiddels een begrip. Op de nieuwe locatie is hiervoor ook meer ruimte. De showroom wordt groter en er komen nog meer testfietsen. Vanaf 17 november 2014 is de nieuwe locatie operationeel. De officiële opening vindt plaats medio februari 2015.

Nieuwe adresgegevens

Santos Bikes, Schillingweg 41, 2153 PL Nieuw-Vennep, tel. +31 (0)252 426 123, e-mail: info@santosbikes.com.
Anti-doordraai-balhoofdstel op elke Santos fiets

Reageer op dit artikel