nieuws

Alba Bikes breidt assortiment uit

Fietsen

Alba Bikes breidt assortiment uit
Detailfoto van de nieuwe e-bike Cyclone.

Alba Bikes van oud-Gazelle man Hans de Boer is nu twee jaar op de markt. Het afgelopen seizoen maakte de onderneming een groei mee van dertig procent ten opzichte van de omzet van het seizoen 2013. Naast twee stadsmodellen wordt het assortiment voor 2015 uitgebreid met een sportieve e-bike.

Hans de Boer verklaart de groei van Alba Bikes: “Wij profiteren van onze vaste strategie die wij hebben ten aanzien van ons prijsbeleid en internet verkoop: geen kortingen. Onze dealers houden zich hieraan. En we hebben natuurlijk fijne fietsen, met een heerlijke loop en goed verkopen. De band met onze dealers wordt verder bevorderd op no-nonsense niveau en is sterk gericht op samenwerking, vooral ook op productniveau. Hierdoor sluiten de Alba Bike fietsen nauw aan op de markt, zijn slim ontwikkeld en hebben een sterke prijs/-kwaliteitverhouding. Door vast te houden aan deze strategie groeit het vertrouwen van de dealer in Alba Bikes en nemen de investeringen toe.” De nieuwe slogan van Alba Bikes sluit hierop aan: ‘Alba Bikes, passion integrated’.

Uitbreiding met e-bike

Het assortiment van Alba Bikes bestaat uit twee stadsmodellen en het programma wordt nu uitgebreid met een sportief en comfortabel fietsende elektrisch ondersteunde fiets. “Er was veel vraag naar, het is dus een logische stap die we nemen”, aldus De Boer. Het model de Cyclone is uitgevoerd met het Shimano STEPS systeem. De Boer: “Toen Shimano het systeem uitbracht zijn we direct enthousiast geworden en werd voor ons de keuze van een aandrijfsysteem gemakkelijk. Het systeem ondersteunt fantastisch en Shimano stelt ons in staat om het servicetraject goed te borgen.”
Het frame dat is ontwikkeld voor de Cyclone heeft als (Alba) fundament een licht lopende geometrie en een stabiel sturend karakter. Begin november vangt Alba Bikes aan met productpresentaties aan huis bij haar dealers. Hierbij wordt tevens de aangepaste huisstijl gepresenteerd. De eerste leveringen vinden plaats vanaf januari 2015 voor de stadsmodellen en vanaf februari voor de elektrische ondersteunde fiets.

Vlotte levering

Alba Bikes BV ontwikkelt fietsen volgens het end of life principe. Haar programma omvat een klein aantal goed gepositioneerde stadsmodellen. Hierdoor kan vrij eenvoudig voorraad worden aangehouden waardoor dealers het gehele jaar door vlot geleverd kunnen worden. Slim is dat de nieuwe modelspecificaties van een nieuw model de verkoop van het te vervangen model zo weinig mogelijk schaadt en hierdoor goed blijft te verkopen. “Een, mijns inziens, goed en bruikbaar idee van één van onze dealers, wat ook laat zien dat de gevoerde strategie werkt”; aldus een enthousiaste De Boer. Momenteel worden gesprekken gevoerd over uitbreiding van het personeelsbestand.

Reageer op dit artikel