nieuws

Kentekening Speed Pedelecs blijft op hoog niveau

Fietsen

Kentekening Speed Pedelecs blijft op hoog niveau
Van Riese & Müller werden 402 speed pedelecs op kenteken gezet. Een aantal waar de NL-tak van het bedrijf vraagtekens bij plaatst. Hier de nieuwe 2015 high speed e-bike van het Duitse merk. – Foto Riese & Müller

Gedurende januari tot en met augustus zijn er van de merken Sparta, Riese & Müller en Stromer 1275 speed pedelecs op kenteken gezet. Dit cijfer komt van VWE; het bureau voor voertuiginformatie en documentatie.

Sparta is verreweg koploper bij de ketekening van de high speed e-bikes. Van het Accell merk zijn er 848 E-Speed’s en Spartamet’s gekentekend tijdens de eerste acht maanden van het jaar. Daarnaast scoorde Riese & Müller een verkoop en kentekening van 402 speed pedelecs. Overigens plaatst Jelle Visser, manager van Riese & Müller Nederland, vraagtekens bij de VWE cijfers. Volgens hem ligt de verkoop (en kentekening) van R&M speed pedelecs op een veel hoger niveau dan de genoemde 400 stuks.

Nieuwkomer: Stromer

Tevens is er een nieuwkomer die zich aandient binnen de statistiek van VWE en dat is Stromer. Dit Zwitserse merk – onderdeel van de BMC groep (bekend van vooral de racefietsen en de Tour de France deelname) – maakt onder deze naam uitsluitend e-bikes evenals speed pedelecs. En sinds de Eurobike van vorige week brengen ze ook e-MTB’s voor het komende verkoopseizoen.

Reageer op dit artikel